Пускат градски транспорт до „Златните мостове” на Витоша

Общинските съветници на ВМРО в София успяха да се преборят автобусна линия 63 да се качва и до м. “Златните мостове” на Витоша. Димитър Антов на последната сесия на СОС отправи питане до кмета на столицата защо линията е била спряна през есента на 2015г., ще бъде ли пусната отново и защо автобусът не се движи целогодишно до Витоша планина. Столична община в лицето на кмета възприе аргументите на съветниците от ВМРО и даде положително становище за пускането на рейса до м. “Златните мостове”.

Припомняме, че миналата година пак след натиск на ВМРО маршрутът на линия 63 беше удължен до м. “Златните мостове”, за да могат всички желаещи да имат достъп до тази част на планината. Всички се убедиха, че от тази промяна имаше голям смисъл – автобусите се препълваха още на първите спирки по и след бул. “Цар Борис Трети”. Мнозина граждани изразяваха задоволство, че най-сетне е намерено решение и то е обществено полезно.

„От ВМРО продължаваме да недоумяваме защо не се възстанови старата линия 61, която да качва хората целогодишно до м. “Златните мостове”. То би било най-разумното и ефективно решение. За сега отговорът е, че било икономически неизгодно. Поне такова е становището на Центъра за градска мобилност.

Общинските съветници от ВМРО, а и гражданите, са на съвсем друго мнение. Очевидно е, че има силен граждански интерес и желание Витоша да бъде достъпна в тази си част целогодишно. Препълнените автобуси от миналата година го доказват. Също така наличието на целогодишен градски транспорт до местността ще помогне за развитието на Витоша в тази част. Само с наличието на един автобус хиляди столичани ще получат лесен достъп до планината. Здравният и социалният ефект от това със сигурност си струват разходите.

Така или иначе от 1 април т.г. автобусна линия 63 ще се качва отново до м. “Златните мостове”. Ангажиментът на групата общински съветници “Патриоти за София” и на нейния председател Карлос Контрера е намирането на трайно решение за целогодишен обществен превоз до м. “Златните мостове”.

Categories: Столица

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4