Взеха главата на главния секретар на Външно министерство

По указание на премиера Бойко Борисов и във връзка с извършена проверка, днес министърът на външните работи Даниел Митов е подписал заповед за освобождаване от длъжност на главния секретар на МВнР Стоян Тодоров. Мотивът – заради шофиране върху зелените релси.

А иначе Тодоров е от хората на Иван Костов във властта и може да се смята, че е изгърмял по-скоро като последица от призива на депутатите от ГЕРБ всички от ДСБ да се махат от постовете си. Скандалът избухна днес в парламента, когато герберите Цвета Караянчева и Александър Ненков поискаха всички от ДСБ, които заемат някакви постове, да си подадат оставките, тъй като лидерът им е в оставка. Ненков дори е посочил в списък кои точно трябва да бъдат махнати, като се твърди, че Тодоров е един от тях.

А иначе според официалните мотиви на пресцентъра на ведомството уволненият Стоян Тодоров е шофирал служебен автомобил на МВнР и грубо е нарушил правилата за движение в София, в района на Руски паметник.

В сряда в социалните мрежи беше разпространена снимка на автомобил, който минава по зеленото трасе на трамвая около Руски паметник. Справка показва, че автомобилът е на Външно. Случаят получи гласност само няколко дни, след като друг автомобил заседна на тревната площ.

Стоян Тодоров е назначен за главен секретар на МВнР точно преди година – на 11 март 2015 г. Преди това е бил главен секретар в агенция Електронно-съобщителни мрежи и информационни системи. Между юли 2002 г. и август 2010 г. е бил главен секретар в Агенцията по енергийна ефективност (АЕЕ) към Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. От 1999 г. до 2001 г. също е бил главен секретар в МВнР, а преди това – от октомври 1992 г. до октомври 1999 г. е бил началник на отдел и след това заместник-изпълнителен директор в Агенцията по приватизация./Блиц


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4