FB революция: Да направим България рай

Екипът на Витоша Нюз откри интересно отворено писмо в най-голямата социална мрежа, разпространяващо се сред потребителите от близо година. В него Николай Ненчев призовава за интересни промени в обществено-политическия живот на страната:

Отворено писмо до целия български народ!

Има ли РАЙ на ЗЕМЯТА?
Водата от Аязмото потече и започна възходът на България!
Няма по-добро място за живеене от България! Нито една държава не е ДОБРЕ! Не става въпрос за някаква класация на държавите. Няма държава, където всичко да е наред. Има тонове доказателства, че НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! Разликата между ЗАПАДА и нашата държава е в това, че ние сме малки, почти незабележими, но умни, пъргави, жизнени и енергични. Хората са еднакви на всякъде по света! Добри и умни, добри и глупави, лоши и глупави, лоши и умни.
Бог ни е отредил тази малка, но богата с природата си територия, това как ще организираме живота си, зависи от самите нас! Ние сами сме си направили един голям АД, а всъщност може да е един малък РАЙ.

Бог ни е надарил с интелигентност и доброта. Това е всичко необходимо, за да си направим РАЯТ на ЗЕМЯТА! Трябва само да изпълним известните слова: “СъЕдинението Прави Силата!”
Имаме природата, имаме хората, само остава да се организираме и да се хващаме на работа. До сега чакахме, кой да ни “оправи”, но вече сме сигурни, че ще трябва сами да … се оправим!
Кой ни пречи да променяме конституция, закони, правилници и наредби? Нашите избраници – депутатите! Ние сме им предоставили законодателната власт, а те оплескаха всичко. Депутатът е посредник между Суверена и щастието на самия Суверен. Суверенът не трябва да издържа такова ненужно и паразитно звено. Защо Суверенът се нуждае от посредник между себе си и щастието си? Суверенът няма нужда от посредници, които само лъжат, крадат, мързелуват, предават държавните интереси за лични облаги и нямат акъл, да разделят сеното между две магарета. Крайно време е, Суверенът да спре да позволява на лошите да го “управляват”. Всъщност, кой има нужда да го представляват пред самия себе си? Трябва да си върнем законодателната власт и всички да се самопредставляваме. Всеки българин става доброволен Депутат! 7 милиона депутата, ако можете ги подкупете!

Суверенът няма нужда от сто политически партии. Изобщо няма нужда от партии! Суверенът иска щастлив живот и въобще не го интересува ляво, център, дясно, червено, жълто, синьо и кафяво на гащите! Суверенът не трябва да издържа такава ненужна и паразитна система от политически партии. Защо Суверенът се нуждае от разделител между себе си и щастието си? Суверенът няма нужда от вредители!

Трябва да започнем на чисто! Трябва да изринем всичко корумпирано! Трябва да се съедини целият български народ в една нова партия “Български Суверен”, която да направи бърз преход към новата система на електронно гласуване (електронен референдум) по всеки държавен проблем! Демокрация в действие, а не само на думи! Всеки пълнолетен българин ще е доброволен депутат с доживотен мандат. Обсъждания, дебати и гласувания ще бъдат електронни и ежедневни. Всеки сам ще определя, колко време да влага в този общественополезен труд. Колкото повече глави мислят над даден проблем, толкова по-добре! Който няма смартфон или компютър ще може да отиде до най-близкото обществено място и да работи, гласува. Например кметство, поща, полиция, библиотека, училище, МОЛ и т.н. Помислено е за всичко, преди да ви занимаваме с идеята за върховенство на Суверенът! Ако случайно нещо не е помислено, никога не е късно, да започнете да мислите !!!

Народно движение “Български Суверен” трябва да е отворено за всички българи, но неговите депутати да бъдат избрани по много специални критерии: добър, умен, млад, честен, коректен, интелигентен, образован, специалист, никога да не е бил на политическа длъжност или активист на партия, с чисто удостоверение за съдимост и без криминални прояви.
Голямата цел е, народът да изхвърли от Парламента досегашните депутати и с повече от 2/3 мнозинство да предизвика Велико Народно Събрание за приемане на промяна в Конституцията! Трябва да се спре разцеплението на Суверенът по политически подбуди. Трябва да се забранят всички политически партии. Трябва да се премахне Парламента. Всеки българин става доброволен Депутат! Всеки човек сам представлява себе си, без никакви посредници между себе си и собственото си щастие. Кой може да ви обещае да ви направи депутат? На готово няма да стане! Ако помислите малко, ако повярвате в себе си и ако желаете по-добър живот за децата си, действайте. Говорете за това с всеки роднина, приятел, колега, съсед! Всички са възхитени, когато споделям това с тях, но чакат на готово. Никой не предприема конкретни действия! Всеки се оплаква, че много прави и няма резултати. Истината е, че нищо не се прави в правилната посока, само се обикаля в затворения кръг! Ако не знаете какво точно да правите, обадете ми се и аз ще ви кажа! Очаквам адвокатите от първата линия на протестите да ми се обадят и да обсъдим регистрацията на “Български Суверен”! Очаквам “Анонимните” да ми се обадят и да обсъдим социалните мрежи, уебстраници и крауд фъндинг! Очаквам всички масмедии, телевизии, радио станции, вестници и списания да ми се обадят и да обсъдим, как да изчистим България за един мандат! Ами нали живи хора работят в тези масмедии. Всички от Директора до Чистачката имат деца! Няма значение, кой е собственикът на медията, най-много да уволни един-двама, но не може да уволни всички, не може да уволни Суверенът! По-скоро Суверенът ще направи от уволнените чудесни депутати! Очаквам всички бизнесмени да ми се обадят и да обсъдим икономиката! Очаквам всички лекари да ми се обадят и да обсъдим здравеопазването! Очаквам всички безработни да ми се обадят, че има много работа за тях! Очаквам всички загрижени за децата си да ми се обадят и да обсъдим бъдещето им! Каква ще бъде България и дали тя ще съществува, зависи единствено от НАС, а не от децата и внуците ни! Каквито сме ние, такива са и децата! Не може да чакаме децата да ни оправят проблемите, които ние създаваме! Какъв пример даваме, че децата да се научат? Само прехвърляме проблема на децата, а те бягат в чужбина! Продължавайте така и ни деца, ни България!

Няма нищо по-лошо от това, да ходите на работа от 9:00 ч. до 17:00 часа, без да ви интересува бъдещето на децата ви! В тези апартаменти и вили, дето се бъхтим за тях, няма да има кой да живее. Всички бягат извън България, уж за “по-добро”! Нека осъществим заедно, голямата мечта на всички поколения: България да стане Швейцария на Балканите! А защо не и РАЯТ на ЗЕМЯТА? Вие сте СУВЕРЕНЪТ, вие решавате!

Благодарим за пожеланията, но ще има нужда и от вашето пряко участие. Вашите деца имат нужда от Вас! Вашите родители имат нужда от Вас! България има нужда от Вас! Сега и веднага, защото Вие сте Българският Суверен и носите цялата отговорност!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4