Очаква ни туристически бум през летния сезон

Родните морски курорти вече са алтернатива на несигурните плажове в Тунис, Турция, Гърция и Египет

Масово българите също ще предпочетат да почиват на родното Черноморие вместо на конкурентните по цени и условия, но вече рискови Гърция и Турция

България представя черноморските си курорти и богатата си природа на тазгодишното международното туристическо изложение ИТБ-Берлин (ITB – Internationale Tourismus Borse Berlin) с надеждата да привлече туристите, които са се отказали от популярни дестинации като Египет и Тунис заради нападенията на ислямистки бойци, пише Ройтерс.

В Турция и Тунис имаше редица нападения през миналата година, докато Гърция е на предна линия в мигрантската криза в Европа. В тази ситуация печеливши са дестинации, за които се приема, че рискът от нападения е по-малък, като Испания, Португалия и България, отбелязва Ройтерс.

“Очакванията са толкова големи, че хотелските оператори се безпокоят дали ще имат достатъчно легла”, е заявил пред агенцията консулът по туристическите въпроси в българското консулство във Франкфурт Пламен Бакалов.

Освен с плажовете, планините, манастирите и историческите си останки България се рекламира и като евтина дестинация, подходяща за семеен, културен, семинарен и селски туризъм.

Очаквано се наблюдава и засилен интерес от страна на вътрешния туристически поток към родните морски курорти. Лесно е да се прогнозира, че ни предстои рекорден в историята туристически сезон, ако се запази стабилността и сигурността в България.

Categories: Бизнес

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4