Босът на Локо (Сф): Отговаряме на критериите за Висшата лига, но…

Босът на Локо (Сф): Отговаряме на критериите за Висшата лига, но…

Собственикът на Локомотив (Сф) Иван Василев коментира пред “Витоша нюз” шансовете на клуба да намери място в планираната Висша лига.

„Идеята за Висша лига на пръв поглед е чудесна. Предполагам, че ще бъде много по-добре, отколкото е „А“ група сега. Безспорно е, че мястото на Локомотив, Литекс и ЦСКА е там. Нали се сещате, че тогава ще има повече пари от телевизионни права, интересът ще е доста по-голям. Първенството ще е много по-оспорвано. Но всичко това засега е само на етап приказки. Няма нищо конкретно като предложение, за да мога да го коментирам, обясни Василев.

– Иначе, поне от това, което чета като изявления на разни хора, реално погледнато, ние като клуб отговаряме на почти всички критерии. Поне откъм традиции и принос за българския футбол сме го докарали (смее се). Ако си говорим сериозно, не искам да избързваме и да имаме кой знае какви очаквания. Първо трябва да ни поканят. Това не е концерт пожелание. Предполагам, че щом тази идея се тиражира в пространството мисля, че ще го направят. Тогава всеки сам ще си направи сметката. Идеята като цяло е хубава.”

Иван Василев очерта и основните цели пред клуба на този етап. “На първо време ще влезем в Югозападната „В” група. Догодина, според финансовите ни възможности и според мечтите, ще преценяваме дали да преследваме промоция за професионалния футбол. Вижте, зависи от много обстоятелства. Аз силно се надявам, че ще вървим само нагоре. Но отново повтарям, че трябва да преследваме първо стабилизиране, а едва след това нещо по-голямо. Иначе моите мечти са големи. Политиката ми е обаче да играят повече наши момчета, локомотивчета, рожби на ДЮШ. Ще го изпълним. Ако вземем някое друго, то трябва да е 10 класи над нашето, подчерта Василев.

– Това е бъдещето. Няма да бъде жертвана школата заради целта завръщане в „А“ група. Ние разчитаме на собствени кадри. За жалост има голям отлив от стадиона, искам да призова локомотивците да се завърнат. Ако трябва, ще стоим две-три години във „В“ група, но ще разчитаме на собствени кадри. Искам наши момчета да играят в „Локомотив”. Сърцето на тима са нашите кадри. Малките ще знаят, че ще имат перспективата да влязат в мъжкия футбол. Дай Боже да се върнем след две-три години там, където ни е мястото. Те сами ще усетят вниманието.”

Утре (понеделник) от 11,30 часа ръководството на Локо (Сф) дава пресконференция в Пресклуб “България”.
Милен ДИМИТРОВ

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4