Как българската преса отрази кончината на Трифон Иванов

Новината за трагичната кончина на великия Трифон Иванов логично беше №1 за българските вестници. Най-добре сякаш се представи “Меридиан мач”, който отдели 4 страници и един коментар на футболната легенда.
Вестникът излиза с чело “Сбогом, Туньо” и огромна снимка в цял ръст на бившия национал. Той е облечен с болярски одежди.
“Смелото сърце спря да тупти” и “Той бе синтез на ужаса” са набиващите се на учи заглавия на вътрешните страници.

Доста по-бледо от очакванията се представя иначе като чели най-стойностният в последно време спортен вестник – “Тема спорт”. “Отиде си Туньо” е челото на всекидневника. “ТС” обаче отделя само две страници на Иванов. Заглавието на 2-3 стр. е “Легендарният №3 е вече на небето”.
“7 дни спорт” също отделя само две страници на събитието. “България скърби за Железния защитник. Инфаркт покоси Трифон Иванов” е челото, последвано от “Отиде си Железния Трифон Иванов” на вътрешни страници.
В. “24 часа” отделя доста по-голямо внимание на трагедията. “Втори инфаркт погуби Трифон Иванов” и “Приятели и съиграчи: Голям мъж!”, четем по-назад в изданието. На 4-5 страница можем да видим и фолио с фоторепортаж от живота на големия футболист. Заглавието е “15 мига от живота на Трифон Иванов”.
Разочароващо се представя “Труд”, който се отчита само с откъс от интервю на добрия приятел на Туньо Владо Памуков. Изданието не пропуска и странно да се саморекламира с чело на първа страница, гласящо “Трифон за последно пред “Труд”: В Риск съм!”.
“Стандарт” на първа страница излиза с чело “Сърцето предаде Железния Туньо”.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4