Задължиха Москов да докладва за ваксините

Всеки януари и юли здравният министър ще е длъжен да внася в ресорната парламентарна комисия доклад за ваксините. Това реши Народното събрание.

“На вас ваксина за бяс дали ви е правена?” Това попита депутатът от левицата Филип Попов колегата си от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров.

Но репликата е само една от канонадата грубости, която се изсипа в пленарната зала по време на разисквания по изпълнение на общата политика за задължителните имунизации, за които в Народното събрание пристигна здравният министър Петър Москов.

Изслушването се провежда по искане на депутатите от БСП Жельо Бойчев и д.р Емил Райнов, и на колегите им от ДПС Хасан Адемов и Тунчер Кърджалиев.

Последният каза в очите на Москов: “Ние мислим за вас вече като за бивш министър на здравеопазването.” А Адемов заяви, че Москов е създал грандиозен публичен скандал с европейски отзвук, а сега искал “да се измъкне като бяла нинджа”. Но всъщност било време здравният министър да каже: “Аве, Цезаре, най-новият съветник те поздравява!”, вероятно намеквайки как Тодор Танев стана от министър съветник.

Опозицията масово обвини Москов, че с действията си е насадил у българите страх от имунизациите. И шефката на БДЦ д-р Красимира Ковачка отчете, че здравният министър е създал антиваксинални условия.

Всеки януари и юли здравният министър ще е длъжен да внася в ресорната парламентарна комисия доклад за ваксините, реши Народното събрание с гласовете на ГЕРБ, РБ и БДЦ след дебатите.

“Бях готов за разговор за реалните проблеми и какви да са мерките на държавата. Съжалявам, че в хоса на дискусията имаше едно всеобщо веселие в залата”, коментира министърът.

Изслушването му бе “подгряване” за предстоящия вот на недоверие за здравеопазването. Ще го внесем в четвъртък или петък, казаха пред “24 часа” депутати от БСП.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4