Наша делегация отлетя за Бразилия

Българската бизнес делегация, придружаваща президента Росен Плевнелиев в официалната му визита във Федеративна Република Бразилия и Република Аржентина, започна делови разговори в бразилската столица  – гр. Бразилия, съобщава сайтът на Българска търговско-промишлена плаата. В рамките на първия работен ден от посещението, председателят на БТПП и българските предприемачи ще посетят бразилската Агенция за насърчаване на търговията и инвестициите, Търговско-промишлената палата на Бразилия и ще проведат делови разговори с представители на бизнеса на щата Минас Жейрас.

БТПП организира участието в делегацията на 19 български компании с интереси в Южна Америка, по-специално в областите: информационни и компютърни технологии, електроника, фармация, селско-стопанство, машини и съоръжения за селското стопанство, млечна и хранителна промишленост, технологии за природен газ, индустриална автоматизация, повдигащи и хидравлични системи, добивна промишленост  и др.

По време на официалната визита на българския държавен глава предстои провеждане и на два Бразилско-български бизнес форума (в Националната камара на индустрията в гр. Бразилия на 2 февруари 2016 г. и на следващия ден – във Федерацията на индустрията (FIESP) в гр. Сао Пауло) и провеждане на Аржентинско-български бизнес форум в гр. Буенос Айрес който ще се състои в Търговската камара на Аржентина на 4 февруари.

Очаква се БТПП да подпише отдавна съгласувано споразумение за сътрудничество с партньорската си организация от Аржентина – ТПП Аржентина, за което се очакваше подходящо събитие. Предвидени са многобройни двустранни срещи и бизнес разговори, срещи с българската общност в двете държави, посещения в местни организации и институции.

Бразилската и аржентинска икономики са водещи в Латинска Америка и основни в МЕРКОСУР. Икономиката на Бразилия е седмата по големина икономика в света, като е изключително разнообразна, обхващайки: автомобили, стомана, нефтопродукти, компютри, самолети, черна и бяла техника, и широка гама от потребителски стоки. Аржентина има добре развита промишленост и селско-стопанство като е сред първите пет страни в света по износ на зърнени храни, брашно, кожи, месо и вълна. Основно място заемат отраслите на текстилната, хранително-вкусовата промишленост (месодобивна, тютюнева, захарна, производство на масло), а също така машиностроенето и добивът на нефт.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4