Netflix стартира в България (ВИДЕО)

Компанията за видео стрииминг Netflix стъпва и България. Това стана ясно на пресконференцията на компанията по време на изложението CES. Услугата става глобална и общият брой на страните, в които вече може да се ползва, е почти 200. С този си ход Netflix се превръща в една от първите глобални мрежи за интернет телевизия. Сред най-големите пазари, на които Netflix стартира паралелно с българския са Русия, Южна Корея и Индия.

Услугата може да се ползва на много устройства, като единственото условие е наличието на интернет връзка. Компанията има приложения за компютър, таблет, смартфон, телевизори и дори игрови конзоли.

Важна подробност е, че в Netflix голяма част от съдържанието се разпространява в HD формат и е с Dolby Digital Plus 5.1 звук, а някои от заглавията са дори във все по-актуалната напоследък резолюция 4K.

Компанията предлага и един безплатен месец, в който услугата може да се тества безплатно от потребителите.

В резултат на разширяването на услугите и присъствието си в глобален мащаб, акциите на компанията скочиха драстично.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4