Хакер ли си? Спечели $100 000

$100 000 е наградата за победителя в хакерското предизвикателство на pCloud – pCloud Crypto Challenge

Компанията за облачни услуги pCloud увеличи наградния фонд от $20 000 на $100 000 за разбиване на технологията й за съхраняване на потребителски данни. Изпълнителният директор на pCloud Тунио Зафер разкри публично съдържанието на криптираната папка от първия етап на хакерското предизвикателство, която остана неразбита. Поради големия брой регистрирани участници pCloud Crypto Challenge ще се удължи с втори етап до 04.04.2016 г., в който ще бъде предоставена нова криптирана папка с ново неизвестно съдържание. Засекретените файлове от първия етап на хакерското предизвикателство са достъпни чрез парола, публикувана на уебсайта на pCloud Crypto Challenge. Всички, провалили се в опитите да разбият сигурността на pCloud Crypto, както и всички любопитни, могат да видят какви файлове се съдържат в защитената папка.

„Липсата на успешен опит за пробиване на системата доказва, че криптиращата услуга на компанията предлага най-сигурната защита на информация до момента“, заяви г-н Зафер. pCloud Crypto е революционен начин за защита на личните файлове на потребителите на pCloud. Всеки ползвател на криптиращата система използва собствена парола за Crypto папката, която му позволява само той да има достъп до качените файлове от всякакъв тип устройства. Дори администраторите на pCloud нямат възможност да видят съдържанието на криптираните папки, обясни Тунио Зафер.

pCloud Crypto Challenge стартира през септември 2015 г., за да подложи на тест системата за криптирана защита на потребителска информация pCloud Crypto. Повече от 2200 хакери от цял свят направиха опит да пробият криптиращата система и да грабнат първоначалната награда от $20 000, но нито един не успя. Най-много хакерски опити са направени от САЩ – 19.91%, следвани от България с 15.06%, Индия – 11.29%, Великобритания – 9.48% и Португалия – 6.30%. В продължението на предизвикателството важат същите правила за участие, както досега – при регистриране участниците получават достъп до профил на компанията, съдържащ криптирана папка с информация. Победителят, успял да дешифрира заключената информация, ще вземе награда от $100 000 или еквивалента им в Bitcoin.

Categories: Технологии

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4