Нашият от Хасково, повече не се прибирай в България

Ще бъда краен. Няма да се извиня за грубите думи, които ще употребя по-надолу. Извинения се поднасят на хора, които са сгрешили и са осъзнали грешката си. Григор Димитров явно нито осъзна грешката си, нито се извини. Става дума за първото предателство към България, когато не игра за родината си (ни) за Купа Дейвис. Докато момчетата се мъчеха на корта, нашият от Хасково се развяваше насам-натам, скачаше от скали и качваше снимки в социалните мрежи. Впоследствие се надигна национална вълна от недоволство заради постъпката на Димитров. Намериха се такива, които взеха да го защитават, включително мениджърът му, който обвини журналистите, че били част от кампания срещу Григор. Организираха шоу мач в “Арена Армеец”, за да замажат гафа. Хората преглътнаха обидата, отидоха в залата, скандираха името му, пляскаха му, а той уж се просълзи. Колко трогателно?!

Григор и хората около него обаче продължават да се ГАВРЯТ с България. Нашият от Хасково не подаде заявка за участие в първия голям турнир, който страната ни ще приеме през февруари. Подобна надпревара без Григор е все едно да има Световно в Аржентина и Марадона или Меси да не са в центъра на събитията. Нашият от Хасково обаче не е нито Меси, нито Марадона, а един обикновен и наистина безспорен талант, който обаче придоби предимно маркетингова обвивка. Участник в реклами, снимки, хайлайф издания и социални мрежи. Нали не сте забравили, че Димитров е онова човече, което не дойде на церемонията, на която бе обявен за Спортист №1 на България. На БЪЛГАРИЯ, а не на Монако, Калифорния или Маями, където Гришко предпочита да тъне в лукс. Вместо това прожектираха негово изказване на екран. Димитров е онзи, който прописа на български в сайтове и социални мрежи наскоро, а преди това… Димитров е онзи, който продължава да не осъзнава, че България има нужда от него. Може нищо да не му е дала като помощ или пари, но и Аржентина не е дала нищо на Меси, а той все още носи националната фланелка (независимо от неуспехите и постоянната кампания в страната срещу футболиста).

Нашият от Хасково има последен шанс да се поправи. Може да получи една от трите “уайлд кард” за участие в турнира и да дойде в София през февруари. Въпреки че и това няма да заличи фактите дотук – Григор към този момент не е подал заявка за надпреварата. Излиза, че някой трябва да му се моли, да му пада на колене, за да играе в родината си. Ако е така, по-добре не се прибирай, България няма нужда от теб и ти не се ни нужен. Нашият от Хасково, ти дори не посмя да кажеш, че нямаш намерение да участваш на турнира, когато игра демонстративния мач с Монфис, а пак шикалкави с оправдания за програми, графици, турнири и пътувания. Така не се става герой в очите на децата нито ГОЛЯМ човек.

P.S. Господин завоевател на известни женски сърца, батко ти Христо Стоичков играeше в Барселона, спечели КЕШ, взе “Златната топка” и стъпи на върха, но се прибираше да играе за България. Изричал е неземни глупости, правел е какво ли не, но се е извинявал. Всъщност, да сравняваме двамата е нелепо. Единият е ВЕЛИКАН като спортист, а другият… другият е просто талант, който тръгва по грешния път.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4