ВМРО протестира срещу посещението на Давутоглу

 

 

Писмо, в което се настоява да не заявяват каквато и да е било подкрепа за продължаване на преговорите за членство в ЕС на ислямистка Турция, изпрати ВМРО до президента на Р България Росен Плевнелиев, председателя на Народното събрание Цецка Цачева и до министър-председателя Бойко Борисов.

Повод за реакцията на депутатите от ВМРО – Красимир Каракачанов, Юлиан Ангелов, Милен Михов, Красимир Богданов, Султанка Петрова, Искрен Веселинов и Атанас Стоянов, и на евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки е посещението на турския министър-председател Давутоглу в България на 15 декември.

Според патриотите, за да се защити, Европейският съюз трябва да откаже рекета на Ердоган и Давутоглу, да затвори границите си за нелегалната имиграция и да постави в изолатора ислямистка Турция, която съдейства на „Ислямска държава“ и саботира общите международни усилия срещу джихадистите.

ВМРО настоява българските власти да не заявяват каквато и да е било подкрепа за продължаване на преговорите за членство в ЕС на ислямистка Турция. Тази държава няма място в Европейския съюз и Давутоглу трябва да разбере това в София. Той трябва също така да разбере, че София няма да подкрепи отделянето на милиарди за ислямисткия режим в Анкара.

 

Пълен текст на писмото:

До

Росен Плевнелиев

Президент на Република България

 

До

Цецка Цачева

Председател на Народното събрание

 

До

Бойко Борисов

Министър-председател на Република България

 

Уважаеми г-н президент,

       Уважаема г-жо председател на Народното събрание,

       Уважаеми г-н министър-председател,

 

ВМРО остро протестира срещу посещението на турския министър-председател Давутоглу в България в момент, когато Република Турция открито участва в гражданската война в Сирия на страната на ислямистките терористични групировки. Оценяваме военните активности на тази държава като недопустимо нарушаване на международното право и суверенни държавни граници на Република Ирак и Сирийска арабска република.

За нас е извън всякакво съмнение, че Република Турция е основен организатор на имигрантския поток, който залива европейския континент. В тази връзка намиране искането на турските власти да им бъдат изплатени 3 млрд. евро, наши пари, за да спазват задълженията си като изнудване и рекет.

За да се защити, Европейският съюз, част от който сме и ние, трябва да откаже рекета на Ердоган и Давутоглу, да затвори границите си за нелегалната имиграция и да постави в изолатора ислямистка Турция, която съдейства на „Ислямска държава“ и саботира общите международни усилия срещу джихадистите.

Управляващите в Анкара нарушават завета на основателя на съвременна Турция, Кемал Ататюрк – „мир в страната, мир навън“, и водят откровено агресивна политика спрямо своите съседи.

Не дължим нищо на Република Турция, напротив, тя има неизплатени задължения към потомците на тракийските бежанци в размер на милиони долари по силата на подписания от нея Ангорски договор. Настояваме въпросът за изплащането на тези турски задължения да бъде поставен ясно и гласно от българските власти.

ВМРО настоява българските власти да не заявяват каквато и да е било подкрепа за продължаване на преговорите за членство в ЕС на ислямистка Турция. Тази държава няма място в Европейския съюз и Давутоглу трябва да разбере това в София. Той трябва също така да разбере, че София няма да подкрепи отделянето на милиарди за ислямисткия режим в Анкара.

Настояваме въпросите за каквото и да е било бъдещо разширяване на ЕС, особено по отношение на Турция, да бъдат поставени и решени на национален референдум в България. Напомняме, че има направено легитимно искане за провеждането на такъв референдум със събрани 330 000 валидни подписи, което беше напълно незаконно и противоправно укрито от Народното събрание.

ВМРО се обръща към всички българи да намерят начин да протестират срещу посещението на Давутоглу както могат – в социалните мрежи, с българските знамена в своите населени места или пък рамо до рамо с различни патриотични формации. България трябва да е обединена срещу шантажа и рекета.

ВМРО отново призовава за единение на българските патриоти!

 

София, 14 декември 2015 г.

 

С уважение:

Красимир Каракачанов, народен представител, председател на ВМРО

Юлиан Ангелов, народен представител

Милен Михов, народен представител

Красимир Богданов, народен представител

Султанка Петрова, народен представител

Искрен Веселинов, народен представител

Атанас Стоянов, народен представител

Ангел Джамбазки, български представител в Европейския парламент


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4