Касапница в Калифорния! Има поне 20 жертви!

Поне 20 са жертвите на стрелба в Сан Бернардино, Калифорния, съобщи местната пожарна, цитирана от “Ройтерс”.

Все още не е известно има ли ранени, кой е стрелецът и каква е причината за инцидента в южнокалифорнийския град.

Репортер на CBS съобщи, че е пристигнал екип сапьори, които изглежда работи по сигнал за взривно устройство.

Шерифът призова жителите да избягват района на стрелбата. Местният медицински център обяви готовност да приема пострадали.

Малко по-късно полицията уточни, че стрелците са между един и трима, въоръжени с пушки.

Представител на местните власти твърди, че трагедията се е разиграла в Inland Regional Center – един от 21-те обекта на социалните служби за подпомагане на хора с проблеми в развитието.

“Лос Анжелис таймс” цитира говорителка на полицията, която каза, че има няколко тежко въоръжени души, оборудвани с бронирани жилетки.

Полицията не знае къде са стрелците, издирват един или двама. Не са ясни мотивите за стрелбата. Прави впечатление изключителната подготовка и екипировка, които са имали стрелците, предаде кореспондент на БиТиВи.

Трима души с автомати се издирват под дърво и камък в Сан Бернардино заради масовата стрелба

Специалните части са открили подозрителен пакет на втория етаж на сградата на медицинския център и са решили да действат по обезопасяването му с помощта на робот. Друга част от тях методично проверяват всички други околни сгради за взривни устройства

Извършва се издирване на до трима заподозрени за стрелбата, която стана близо до медицински и здравен център в град Сан Бернардино, Калифорния. Властите съобщиха за около 20 загинали при престрелката. Специални части на полицията претърсват за бомби сградите.Според информацията тримата заподозрени са били въоръжени с автомати  AK-47. Свидетели са казали на полицията, че са видели трима души с оръжие, които са избягали от мястото с черен автомобил тип джип. Те са били добре организирани като дори са пуснали противопожарната аларма в центъра, за да изкарат хората навън и да могат да стрелят по тях.

Все още не е ясен броя на ранените при престрелката. Не е известен и броят на хората, които са се намирали в здравното заведение.

Източник:  http://epicenter.bg/

Categories: Инфо, Общество

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4