Асад разкри подкрепата на Турция към ИДИЛ

Финансирането и доставките на оръжие за терористите в Сирия става основно чрез Турция, с подкрепата на Саудитска Арабия и Катар. Това заяви сирийският президент Башар Асад в интервю за чешката телевизия. В интервюто, проведено на 29 ноември, сирийският президент изрази скептицизъм относно възможността за създаване на широка коалиция срещу тероризма. Башар Асад каза, че турският президент Ердоган е изгубил присъствие на духа, тъй като руската интервенция е променила съотношението на силите на място. Този провал на Ердоган в Сирия, провалът на неговите терористични групи е знак за края на политическата му кариера и той иска да направи всичко възможно да попречи на успеха в Сирия, подчерта Асад.

Запитан възможно ли е терористи да влизат в Европа под прикритието на сирийски бежанци, президентът каза, че това се е случило, но е трудно да се каже колко са тези хора. “Това обаче е факт. Мисля, че на снимки и видеозаписи в интернет могат да се намерят доказателства, че лица, убивали и дори обезглавявали хора в Сирия, са заминали за Европа като мирни граждани”, добави той.
Президентът на Сирия за пореден път заяви, че е готов да подаде оставка като президент, ако сирийците не го подкрепят на избори, но няма да напусне поста си в сегашния момент на война.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4