Спринтьорка от ЦСКА стана Мис “Лека атлетика”

Катарина Георгиева и Николай Ненов спечелиха титлите Мис и Мистър “Лека атлетика” 2015. Анкетата се организира от сайта BGathletic.com. 18-годишната красавица е състезателка на ЦСКА и е вицешампионка на България на 400 м за девойки на открито и пета на 400 м на националния шампионат за юноши и девойки в зала. Тя се състезава и на 800 м. Изключителн талантливата състезателка е многократна вицешампионка. Два пъти е печела бронзовите медали. Има шесто място на Балканиадата и е участвала на много международни турнири.

„Много съм щастлива от победата, не очаквах да стигна дори до финална петица. След всеки етап се изненадвах, че преминавах напред. Имах подкрепата от родителите и треньора си, не бяха против да участвам в конкурса. Очаквам тази победа да ми помогне и в спорта, каза Георгиева. – Целта ми тази година е да бягам 55 сек на 400 м. Всички атлети са хубави, няма значение от дисциплината – всички сме красиви, независимо бегачи или скачачи. Възхищавам се на Ваня Стамболова на пистата.”

Николай Ненов  е състезател на клуб „Орловец 93-Габрово” и също бяга 400 м и 800 м. 22-годишният атлет се класира 11-и на 400 за на националния шампионат за мъже и жени на открито. Ненов беше 11-и и на 800 м в зала.

„Мои приятели ме номинираха за конкурса, наистина съм изненадан, че спечелих. Още повече че изпреварих най-добрия бегач на България Митко Ценов, който го победих макар и извън пистата. Имах подкрепата на моите приятели, които ме записаха за конкурса. Атлетите са едни от най-красивите спортисти, от световните звезди харесвам Ивет Лалова, а Дейвид Рудиша е любимият атлет”, заяви Николай.

Снимка: bgathletic.com

Categories: Живот

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4