НАП раздава награди срещу касови бележки

Държавата се захваща да се бори със сивата икономика и да събира повече приходи като раздава награди

В периода до Коледните празници на 2016 година НАП и министерство на финансите започват национална лотария „Парола: касова бележка”. Всеки български гражданин над 14 години ще може да опита късмета си и да получи подарък от държавата като регистрира кода на своя касова бележка в сайта www.kasovbon.bg, а в следващите дни и по телефона.

Най-голямата награда за събиране на приходите е лек автомобил с всички екстри, както изрично подчертаха от НАП. Той ще е като „десерт” на томболата, тъй като ще бъде даден само на един участник в края на следващата 2016 година. Раздаването на първите награди започва на 20 декември 2015 г., като НАП ще се отблагодарява на участниците със седмични и месечни награди. Първият бонус ще е смартфон.

“Късметът ви чака на касата”, призова българите говорителят на НАП Росен Бъчваров, който обясни на пресконференция всички подробности около идеята на държавата. Интересен е фактът, че човек може да получи награда от приходната агенция дори и ако има задължения към нея. „Ние все пак ще го насърчим да погаси задълженията си, но това няма да е условие за получаване на награда от лотарията”, допълни говорителят на НАП.

Апелът към участниците е не само да изискват, да вземат, но и да съхраняват касовите си бележки, уточни Бъчваров. Той обърна внимание и на това, че няма никакво ограничение на броя касови бележки, които един българин може да регистрира от своя профил, като така увеличава шанса си за печалба.

Предвижданията на НАП и финансовото министерство са че благодарение на активността на хората да изискват касовите си бележки за една година ще се съберат над 19 млн. лв. повече от преки или косвени данъци, а наградния фонд на НАП е в размер на 280 000 лв.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4