Сидеров и Чуколов вече са в ареста (ВИДЕО)

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров и заместника му Десислав Чуколов се явиха на разпит в столичното следствие и малко по-късно бяха арестувани. Около сградата имаше засилено полицейско присъствие, както и много симпатизанти на Атака, а Сидеров влезе, придружен от множество полицаи. Той се спря при симпатизантите си и заяви, че управлението е диктаторско и че целта на неговия арест била отстраняването му от политическата сцена. Сидеров добави, че не случайно днешната дата е избрана за ареста му, защото на нея е роден синът му. Симпатизантите на “Атака” скандираха “мафия” , “фашисти”,  “Волен е герой, Чуколов и той” и развяваваха български и руски знамена.

Волен Сидеров заяви, че съвсем скоро властта на Цацаров и Борисов ще се разтърси и това ще започне от днес. По думите му, американският посланик е наредил на главния прокурор и на премиера да го унищожат.

Волен Сидеров и Десислав Чуколов бяха задържани за 72 часа. В петък съдът ще решава дали да ги остави за постоянно в ареста. Сидеров веднага обяви гладна и жадна стачка.

Двамата бяха призовани да се явят в Столичната следствена служба заради нахлуването им в НАТФИЗ и след като правната парламентарна комисия и Парламента гласуваха за снемане на имунитета им. По-късно от прокуратурата съобщиха, че на двамата депутати са повдигнати обвинения за хулиганство, извършено с изключителна дързост, а само на Сидеров – и за принуда срещу студентка. И на двамата обаче са връчени постановления за задържане под стража за срок до 72 часа и предстои внасяне на искане за постоянна мярка за задържането им под стража пред Софийски градски съд, уточниха от държавното обвинение.

Адвокатът на Сидеров и негов съпартиец Явор Нотев заяви, че задържането е незаконно и в нарушение на Конституцията, защото като мотив са посочени много повече извършени действия от тези, за които имунитетът му беше свален от парламента и беше разрешено задържане. Затова защитата е настояла за разговор в кабинета на следователя, среща с наблюдаващия прокурор и ще обжалва ареста още днес.

Малко след 13 ч. Сидеров и Чуколов бяха откарани към Националната следствена служба. По време на извеждането им от сградата на столичното следствие депутати от партията и симпатизанти се опитаха да попречат на полицейския кордон и бяха изблъскани, но до ареста им не се стигна.

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4