Ужас: Близо 26 убити след атентати в Париж!

Поне 26 души загинаха и още 40 бяха тежко ранени след серия терористични актове във френската столица Париж. Повече от 60 души бяха задържани като заложници в театър Bataclan. Кметът на града Ана Идалго пристигна на място и сформира кризисен щаб.

Засега се знае само, че неизвестен мъж е открил огън в малък камбоджански ресторант на “Плас дьо ла Републик” с гранатомет и автомат “Калашников”. Поне 10 души са убити, а десетки са ранени след атаката. Наблизо се намира и редакцията на печално известното сатирично карикатурно списание “Шарли Ебдо”, където бяха убити над 12 души при атентат на братята Куаши през януари.

Очевидци разказват, че части от човешки тела са пръснати навсякъде по земята в района.

Край стадиона “Стад дьо Франс”, домакин на футболната среща Франция – Германия, пък избухнаха 2 експлозии. Взривовете са станали в бар “Льо Карийон”, близо до съоръжението. Президентът на Франция Франсоа Оланд е бил евакуиран, съобщиха местни медии. Всички трибуни са били опразнени за минути.

Има данни и за стрелба на булевард “Волтер”, отново в центъра на Париж. Там очевидци съобщават за поне 5-6 въоръжени нападатели, които не са били дегизирани с качулки. При стрелбата в ресторанта в 10-и район има поне 10 загинали. Полицията е затворила широк периметър около него. Очевидец съобщи пред изданието “Либерасион”, че е чул повече от 100 изстрела с автоматичното оръжие.

Стрелецът е успял да избяга, както вероятно и атентаторите от булевард “Волтер”. Съобщава се и за паническо бягане по улиците на 10-и и 11-и район на френската столица. Премиерът на Франция Манюел Валс и вътрешният министър Бернар Казнев са на място. Издадено е предупреждение към парижани да останат по домовете си.

Categories: Политика

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4