Свидетел срещу Октопода загина в съмнителна катастрофа

Плевенчанинът, който почина при катастрофа на автомагистрала„Тракия” късно снощи, е основен свидетел по мегаделото “Октопод”. Георги Цветанов загубил контрол над “Фолксваген Голф”, излязъл от пътното платно и се преобърнал. По пътя за болницата е издъхнал.

Пътният инцидент става само 10 дни след атентата срещу Алексей Петров.
Георги Цветанов е бивш шеф на плевенския клон на Първа частна банка и е бил разследван след фалита й. По-късно започва собствен бизнес и търгува със захар.

Цветанов е “нападан” два пъти за свидетелствата си по делото „Октопод”. По-рано защитата на Алексей Петров, обвиняем по делото, разпространи информация, че в банкерския си период свидетелят рязко се е замогнал.

През април Висшият Съдебен съвет временно отстрани от длъжност обвинителя на Окръжната прокуратура-Плевен Димитър Захариев, защото е оказал натиск върху Цветанов. Тогава обвинителят принудил свидетеля да се отрече от предходните си показания и да набеди наблюдаващия прокурор по делото, Светлозар Костов, в престъпление срещу правосъдието.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4