Топла есен и вълнуващи събития

Времето се влошава, но забавленията продължават – така бихме определили афиша на културните, музикални и просто забавни събития през ноември. Обратно на очакваното предколедно затишие, вълненията в столицата не спират.
Киномания
Ежегодният фестивал и тази година се случва през ноември. Между 12 и 29 няколко от традиционните софийски киносалони се включват във фестивалното настроение и привличат почитателите на смисленото кино извън моловете. Акцентите, които си харесахме от програмата, са филмите „Хамлет“ с обещаващия Бенедикт Къмбърбач, „Стив Джобс“ – биографичния филм на Дани Бойл, за който се говори отдавна, „Почти нормален“ – новата ежегодна порция от любимия Уди Алън, и „Младост“ на Паоло Сорентино. На фестивала силно представено ще бъде и българското кино с общо 4 игрални, 2 документални и 1 анимационен филм.
Drum and Jazz
През ноември ни очаква едно обещаващо музикално събитие на електронния фронт. Партито Hospitality Bulgaria: Drum and Jazz 2015 ще се състои на 21 ноември 2015 г. (събота) от 22 часа в Party Center 4km. Организаторите обещават две зали – една с изпълнения на живо и една с DJ-и. Традиционната среща между drum and bass и по-органичните звуци обещава да събере над 30 артисти, визуално подсилени от организацията Elektrick.me
Кристо и Жан-Клод: Графики и обекти
Все още можете да разгледате първата изложба на Кристо и Жан-Клод в Софийска градска художествена галерия, ако побързате и направите това преди 22 ноември. Експозицията се състои от 130 оригинални номерирани отпечатъци и тиражни обекти на Кристо и Жан-Клод, както и фотографии на техни творби от Волфганг Волц, покриващи периода от 1963 до 2014 г. Колекцията е съставена лично от Кристо, за да представя творчеството на двамата художници по света.
Парти за необвързани: Лас Вегас
За поредното си парти за необвързани организаторите от Club R ни потапят в атмосферата на Лас Вегас, за да можем да опитаме късмета си, запознавайки се с готини и интересни хора. Те обещават да помагат с различни формати запознанства: Мини Мачмейкинг, Мини Бързи Срещи, флирт карти и различни забавни игри. На входа ще се раздават жетони с номера, за да може всеки да потърси с кого ще го срещне съдбата, а дрескодът е черно и/или червено. Партито за необвързани „Лас Вегас“ ще се проведе на 19 ноември в клуб „Грамофон“.
Рут Колева и Карандила
Не се сдържахме да включим и този обещаващ концерт, въпреки че датата му е през следващия месец. Един от най-добрите балкански брас оркестри се съюзява с една от най-ярките, млади звезди в България, за да представят първия по рода си cross-over проект, в който ще чуете едни от най-големите световни фънк/поп/джаз хитове в чисто нови Balkan Soul аранжименти. Мястото на събитието е зала 3 на НДК, а датата – 03.12.
След всички тези предложения…вече не знаем как някога сме скучали през ноември 🙂 Време е за парти и нови емоции!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4