Как любовта даде Луис Суарес на футбола

 Всеки човек е чувал израза, че любовта ще спаси света. Малко хора обаче знаят, че именно тя е в основата да даде на футбола един от най-добрите нападатели в момента на планената. Става въпрос за една от звездите на Барселона – Луис Суарес. Както повечето играчи, уругваецът също е имал трудно детство, а като малък е бил известен повече с хулиганското си поведение, отколкото с футболните си качества.

В периода между 12 и 15-годишна възраст малкият Луис преживява едни от най-тежките моменти в живота си. Трудно преглъща развода на родителите си, което се отразява на поведението му. Започва да не обръща никакво внимание на училището, без желание ходи на тренировки и търси утеха в алкохола, независимо крехката си възраст. Въпреки това помага за изхранването на семейството си, като работи на автомивка и мете улиците на Монтевидео. Всичко обаче се променя малко след 15-ия му рожден ден. Тогава среща София Балби.

Луис 2ЛуисЛуис 3

Въпреки че е едва на 13 години момичето вижда потенциал а на Луис и успява да му повлияе да наблегне над уроците, да играе футбол и да разбере на кои приятели може да разчита. Още тогава между двамата пламва тийнейджърска любов. След повече от година обаче София е принудена да замине с родителите си да живее в Барселона. Преди полета София и Луис прекарват цялата вечер заедно, обляни в сълзи. През следващите дни бъдещият футболист не става от леглото си, съкрушен от раздялата. Благодарение на брат си обаче решава да облече футболния екип и да участва в мач на отбора си. Тогава той осъзнава, че ако иска отново да види любимата си, трябва да стане футболист и да подпише договор с някой европейски клуб.

Амбицията му помага да запише страхотни резултати в детско-юношеската школа на Насионал. Големият момент в живота му настъпва, когато е 19-годишен. Скаути на Грьонинген забелязват таланта му и го привличат в отбора. Първото нещо, което Луис обаче прави преди да се присъедини към новия си тим, е да хване самолета до Барселона и да предложи на София да живее при него в Холандия. Тя, разбира се, веднага се съгласява. Оттогава професионалния и личния живот на Луис Суарес не спира да се подобрява, въпреки че досега в кариерата си се е забърквал в няколко скандала на терена. Той играе с голям успех в Аякс, успя да привлече вниманието на целия свят по време на престоя си в Ливърпул, а сега с екипа на Барселона доказа, че е един от най-добрите нападатели в света. Луис и София се радват на щастлив брак и двамата имат две деца – 5-годишната Делфина и 2-годишния Бенхамин.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4