Ексшефка на софийския крематориум е новият председател на ОИК-София

Премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на председателя на Общинска избирателна комисия – София Диляна Иванова, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Борисов настоява за оставката на Иванова поради създалото се обществено напрежение във връзка с приема и обработката на протоколите от секционните избирателни комисии в зала „Арена Армеец“.

В качеството си на председател на ГЕРБ, Борисов настоя Диляна Иванова да подаде оставка, тъй като тя е предложена за председател на ОИК – София от квотата на ГЕРБ. Оставката на Иванова бе поискана от Борисов днес, за да не се компрометира или възпрепятства предаването на протоколите в Централната избирателна комисия (ЦИК) от първи тур.

Диляна Иванова подаде оставка веднага след това. Молбата й за освобождаване от поста ще бъде депозирана в ЦИК всеки момент. Освен като председател, Иванова подава оставка и като член на ОИК-София.

От ГЕРБ предлагат на ЦИК за нов председател на ОИК – София Полина Витанова. По образование и професия Витанова е юрист и е бивша шефка на крематориума в София. Тя е бивш шеф на смесеното предприятие “София Крематориум” АД, където представлява Столична община. Избрана е на този пост през 2010 г., но на 19 май т.г. е освободена от поста поради лични причини.

В момента е член на ОИК – София. На предходни избори Полина Витанова е била председател на 23 РИК – София.

В един от първите коментари към тази новина във Фейсбук четем „Специалистка по урните“.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4