Шефилд Уензди направи за смях Арсенал

Шефилд Уендзи поднесе сензацията в осминафиналите за Купата на лигата в Англия. “Кукумявките” победиха гранда Арсенал с 3:0 и го изхвърлиха от турнира.

Мачът на “Хилзбъро” започна кошмарно за “топчиите”. Още до 19-ата минута менижърът им Арсен Венгер трябваше да направи две принудителни смени, след като се контузиха Алекс Окслейд-Чембърлейн (5) и Тио Уолкот, който влезе на негово място. Първият получи травма в коляното, а вторият в прасеца. На мястото на крилото в игра се появи 17-годишният дебютант Исмаел Бенасър.

Рос Уолъс откри в 28-ата минута, Лукас Жоао покачи в 40-ата, разписвайки се с глава в мрежата на Петер Чех. Сам Хътчинсън фиксира класиката в 52-ата минута след пас на Том Люис. Футболистите на Арсенал така и не успяха да излязат от шока до края на мача.

“Тази вечер беше изключително лоша за нас. Огромен провал. Загубихме двама важни играчи в първата част на мача, след което просто не бяхме на нивото, от което се нуждаехме, коментира Арсен Венгер.

-Поздравления за съперника. Те бяха по-бързи, по-остри и по-решителни от нас. Ние нищо не успяхме да създадем. Бяхме много наивни в защитен план. Истината е сурова. Оставих шестима футболисти у дома и загубих двама заради контузии. Младите още не са готови да играят на такова високо ниво. Контузиите ни идвам вече малко в повече.”

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4