Още жертви след земетресението в Афганистан

Повече от 275 души са загинали в Афганистан и Пакистан при земетресението със сила 7,5 по Рихтер, разтърсило Южна Азия. Ранените при труса са стотици. Броят на жертвите може да нарасне през следващите дни, тъй като няма връзка с по-голямата част от пострадалите райони, опасяват се спасителите. Епицентърът е в отдалечена планинска част в Северен Афганистан.

Сред жертвите там са и 12 ученички, които били стъпкани при паническо бягство на децата от училището им. В Пакистан армията потвърди смъртта на 123-ма души. По нейни данни ранените са около 1000.

Според Американския геофизически институт, земният трус е на дълбочина около 213 км, в Североизточен Афганистан. Земетресението е разлюляло и Северна Индия, Непал и Таджикистан.

На 8 октомври 2005 г. в Пакистан земетресение с магнитуд 7,6 и епицентър на стотина километра от този на днешния трус, отне живота на над 75 хил. души.

източник: http://epicenter.bg/

Categories: Общество

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4