Депутат от ГЕРБ: ЦИК трябва да подаде оставка!

„Ситуацията в „Арена Армеец” е подобна на аферата „Костинброд” и е бомба, заложена в закона от Мая Манолова. Доколкото знам, тя снощи най-сетне е отишла на място”, заяви пред нова тв депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. Според нея ЦИК трябва да подаде оставка веднага след приключване на изборите. Атанасова обвини за хаоса некомпетентния председател на ЦИК Ивилина Алексиева. Тя припомни, че е избрана по предложение на Мая Манолова и Борислав Цеков.

Излезли от “Арена Армеец” представители на секционни избирателни комисии казаха, че председателят на ЦИК се държи неадекватно. Други добавиха, че са им обещали допълнително възнаграждение за часовете, прекарани в “Арена Армеец”.

Омбудсманът Мая Манолова се включи директно по Нова тв: “Аз няма да влизам в игра на прехвърляне на горещия картоф и отговорност. Ще припомня, че законът бе приет преди две години и по него се проведоха два вида избори и нямаше подобни проблеми. Броят на членовете на избирателните комисии беше намален, за да може да се наемат експерти в такива ситуации.

Идеята беше и тя е реализирана да бъдат назначени достатъчен брой експерти в изборната нощ, за да участват в приемането на протоколи със заплата 2000 лева.
Не трябва да се истеризира, а да се търси решение. Три пъти ходих на място, общинската избирателна комисия не си вдигаше телефона. Това, което знам от ЦИК вчера е, че с тази цел са били назначели 146 експерти, които би трябвало да приемат изборните книжа и документи. Последно снощи в 23 часа ходих в „Арена Армеец”, заяви Манолова.

източник: http://epicenter.bg/


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4