Интеграцията невъзможна

През последните седмици министър Бъчварова, а и премиерът Борисов, затънаха в неубедителни коментари по темата с нелегалната имиграция. Криво ли разбраха, криво ли го казаха или ние криво ги разбрахме? Няколко последователни изказвания на министъра на вътрешните работи доказаха, че МВР, а вероятно и кабинетът, не са много наясно какво да се прави с пълчищата, преливащи през границата ни.

Строителството на оградата по турската граница продължава, пратиха дори армия по западната граница, предвид събитията в Македония. С други думи има едно полуосъзнато или неосъзнато усещане, че нещо лошо идва през границите и трябва да се действа.

Но до тук. Вместо да се форсира строителството на оградата и армията да бъде разположена масово по границата Бъчварова се затюхка и затърча да открива нови центрове за прием на бежанци, кахъри се, че сме нямали капацитет да им обработваме заявленията.

Нещо повече – почвали сме да ги интегрираме – сега, веднага. Смешно и нелепо.

На тези недомислици почнаха да припяват самораслите нашенски либерали и видни „икономически мозъци“. Аргументите им – това била свежа работна ръка, която ще изстреля със светлинна скорост българската икономика. Наблюденията над ситуацията показват точно обратното. Който е имал възможността да наблюдава масата „бежанци“ по софийските улици в Малката Арабия насред София, край „Военна рампа“ или центъра на кв. „Овча купел“, едва ли е останал с убеждението, че въпросните „бежанци“ държат да се трудят.

Напротив, съвсем очевидно е, че страдат от доста тежки форми на леност. Обичайна гледка е да видиш край Централните хали, покрай Женския пазар, по бул. „Мария Луиза“ и уличките околовръст тълпи млади мъже, които по цял ден се шляят, висят по ъглите, по кафенета и нищо не правят.

От друга страна е налице и още една картина – жени (млади и стари), забулени, помъкнали деца, с единствена дейност: пазаруване. Цялата тази многохилядна маса от уж бежанци очевидно се разполага тук, за да остане. Немалка част от тях вероятно желаят и опитват да се насочат към богатите европейски държави, но едва ли и 1/10 ще успеят поради простата причина, че Европа вече се пресити на нелегални имигранти.

Възможна ли е интеграция?

Категоричният отговор е не. И той се базира не на някаква емоция, философия или политически виждания, а на реалността. Емпирично се доказа, че интеграция на нелегалните имигранти е невъзможна. Няма и един пример в познатия нам европейски свят от последните 20-30 години, който да показва, че интеграция на подобни маси от хора е възможна.

Навсякъде въпросните преселници от Близкия Изток и Африка образуват гета. Навсякъде. Интеграцията им е мит. Захаросана приказка, с която разни либерални заклинатели ни промиват мозъците. Няма и един факт в подкрепа на тяхната теза, нито един. Един бегъл поглед по улиците на големите западноевропейски градове го доказва. На метри от Европарламента, в Брюксел се чудиш дали си в Белгия или в Конго. Дали си в Брюксел или в Рака, Сирия.

Навсякъде тези пришълци идват, установяват се и отказват да спазват нашите норми на живот, нашите закони, нашите традиции. Нещо повече – веднага започват претенциите, че в Европа трябва да се съобразим и да търпим техните културни особености. И до там.

Събирането на подобни маси от нелегални имигранти ражда само и единствено африкански, арабски и каквито се сетите гета. Не ражда нищо друго. Поради тая причина европейските градове все повече заприличват на клоаки. Кое точно е интеграция – шериатските нравствени полиции, джамиите, където се проповядва радикален ислям, митингите, шествията лозунгите да се избият християните (това се случва по улиците на европейски градове, включително Лондон)?

Кое е интеграция – все по-големите арабски и африкански гета, които съществуват, паразитирайки върху раздутите социални програми и благодарение на криминална дейност?

Били ли сте в Игуменица, Гърция?

От там тръгват фериботите за Бари, Бриндизи и Анкона например. И в Игуменица е страшно. Който е минавал оттам, знае. Така е от години. Къде там има интеграция. Глупости, пълни глупости. Интеграцията я има само в писаниците на либералните заклинатели.

Пълната истина е, че никой никога не е успял да интегрира подобни маси от хора. По-скоро те нас ще претопят, отколкото ние тях. Поради тази причина прииждащите като сган вълни през южните ни граници са заплаха за обществения ред и за сигурността на държавата и гражданите.

Това ние от ВМРО сме го говорили и писали много години назад. Не ни пробутвайте никаква интеграция, уважаеми. Това са безсмислици. Интеграция е невъзможна – никога не се е случвала, никога няма да се случи.

Текст на председателя на ВМРО – София и водач на листата за общински съветници на ВМРО – Българско национално движение в София Карлос Контрера, публикуван в последния брой на изданието “Столицата”

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4