Пускат първия етап от Западната дъга

Днес се пуска за движение директното трасе на участък 1 от Западната дъга на Софийския околовръстен път – между пътния възел на АМ “Люлин” и Околовръстното и моста над река Какач. В същото време започва и изграждането на втория участък – от моста на река Какач до пресичането със Северната скоростна тангента. Вчера председателят на УС на Агенция “Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров подписа договорите за строителство и за надзор при изграждането на този участък. Проектът ще се съфинансира от Кохезионния фонд на ЕС и националния бюджет. Западната дъга е продължение на автомагистрала “Люлин” и е част от коридор “Ориент/Източно Средиземноморие”, свързващ Видин с Кулата.

Също днес се открива трасето Дупница – Благоевград по магистрала “Струма” с обща дължина от 37,48 км. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП “Транспорт”. Официалната церемония по откриването е днес от 12.00 ч. при пътен възел “Благоевград” на АМ “Струма”.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4