ВМРО: Няма да допуснем строеж на джамии в София

ВМРО – Българско национално движение няма да допусне строеж на джамии в София. Повод за реакцията на партията са оплаквания на граждани от кв. „Орландовци”, които сигнализират за функционирането на незаконна джамия на територията на квартала, а отделно от това в столичен район „Сердика” е започнала съгласувателна процедура за строеж на джамия пак в същия квартал. Отделно от това жители на столичен район „Люлин” от години сигнализират за съмнителни сбирки в района.

Кандидатът за общински съветник от ВМРО – Българско национално движение Владимир Митов направи кратък коментар по темата:

„Не за пръв път се прави опит София да бъде застроена с джамии. Знаете за исканията за молитвен комплекс в Малинова долина. Знаете за идеята за джамия в Орландовци. Тези неща не са случайни. Съвсем ясно е, че Главното мюфтийство използва ситуацията, за да прокара идеята за нови и нови джамии. Това е опасна тенденция. В момента основният аргумент е, че джамията срещу Централни хали Баня Башъ е малка за наплива от молещи се. Обаче, с просто око се вижда, че в основната си част въпросните молещи се са от контингента на нелегалните имигранти. Прави впечатление и наплива от дипломатическите среди, които демонстративно пристигат на петъчната молитва.

Що се отнася до политиката на ВМРО – ние никога няма да се съгласим да има строеж на джамии в София.”

Владимир Митов е четвърти в листата за общински съветници в София на ВМРО – Българско национално движение. Завършил е история в СУ „Св. Климент Охридски”. Специалист по история на исляма. Занимава се с проучвания на българската история по време на османското робство.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4