Ангел Джамбазки обвинен в етническа дискриминация

Комисията за защита от дискриминация е започнала производство срещу Ангел Джамбазки – заместник-председател на ВМРО, евродепутат и кандидат за кмет на София. Членът на комисията Сабри Ахмедов е образувал производство срещу Джамбазки за проповядване на омраза и дискриминация на етнически признак.

Повод за началото на процедурата е жалба на жител от Разград, който прочел статия на Ангел Джамбазки в интернет. Материалът е озаглавен „Чии са циганските гета?”. Жалбоподателят се почуствал засегнат от написаното от заместник-председателя на ВМРО – Българско национално движение.

В статията се казва:
„Въртят, сучат, обясняват циганската битова престъпност, циганските „традиции“, известни по света, като педофилия, скотски живот в катуна и махалата с нашата българска „нетолерантност“.
Ние излизаме виновни, че в държавата ни се вихри зверска битова престъпност, извършителите, на която са български граждани от цигански произход, които убиват млади момичета и възрастни хора с брадви, лопати, моторни резачки с цел грабеж.
Ние излизаме виновни, че обитателите на циганските махали често правят деца на 11-13 годишните си роднини по низходяща линия. И наричат това традиция. Гордо при това.
Ние излизаме виновни, че обитатели на катуна, без трудови навици, убиват български граждани с лопата за 20 лева и се връщат на свобода след условни или смехотворни присъди.

Хелзинкско-ДВ правозащитният грантов картел „обяснява“ наличието на етническа, битова, зверска престъпност, извършвана от обитатели на циганските махали с особеностите на българския национален характер.”

Именно този пасаж явно е подразнил жителя на Разград, който се е оплакал в Комисията за защита от дискриминация. От централата на ВМРО коментираха, че такова производство има, изпратена им е призовка по средата на изборната кампания, и считат, че целта е да се окаже натиск върху ВМРО и кандидатите за кметове и съветници.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4