Франция спечели Евроволей 2015

Франция спечели първата в историята си европейска титла по волейбол за мъже, след като на финала в “Арена Армеец” в София надигра с 3:0 гейма (25:19, 29:27, 29:27) Словения. Сблъсъкът за отличието се проведе пред около 10 000 зрители.

“Петлите” увенчаха страхотното си представяне през годината с първата в историята си европейска титла. Французите четири пъти досега бяха печелили сребро на еврошампионати, но сега за първи път ликуваха със златото и със сигурност ще помнят винаги България и по-специално “Арена Армеец”.

Словенците също могат да бъдат доволни, тъй като се превърнаха в приятната изненада на Евроволей 2015 и самото им достигане до финала се счита за голям успех. До момента най-доброто им класиране на европейските първенства бяха две девети места.

В първия гейм от финала френските волейболисти нямаха особени проблеми, като владееха инициативата през цялото време и приключиха първата част след 25:19 след 25 минути. Втората част бе далеч по-оспорвана, като словенците определено показаха възможностите си и защо са достигнали до финала. Момчетата, водени от италианския селекционер Андреа Джани, поведоха с 8:3, 16:14 и 21:19, но Петлите не се отказаха и успяха да спечелят и втория гейм след 29:27 за 34 минути.

С аванс от 2:0 гейма “петлите” се чувстваха доста по-комфортно и натрупаха преднина в третия. Все пак словенците не се предадоха лесно, като изравниха до 17:17 за радост на солидната група техни сънародници, дошли да ги подкрепят от трибуните на “Арена Армеец”. Те дори успяха и да поведат с 19:18, но вездесъщият Антонин Рузие не позволяваше изненади. В типичния си стил Ървин Нгапет заби последната точка за 29:27 и крайното 3:0 гейма за Франция.

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4