Невероятно, велико! България смачка Германия (СНИМКИ)

Българският национален отбор по волейбол вече е на полуфинал на Европейското първенство, което се провежда у нас и в Италия. Тимът на Пламен Константинов постигна велика победа над изключително силната Германия с 3:0 гейма (25:19, 25:23, 25:23) и вече е в Топ 4 на турнира.

Препълнената зала „Арена Армеец” видя оспорван двубой, изпълнен с много емоции и феноменална игра от страна на „лъвовете”. На полуфинала в събота България ще се изправи срещу Франция. „Петлите” отсраниха Сърбия с 3:1 гейма. Сблъсъкът ни с французите е от 17:45.
България – Германия 3:0 (25:19, 25:23, 25:23)

Първият гейм премина под диктовката на българите, които го затвориха бързо – 25:19. Втората част беше по-драматична след непрекъсната смяна на водачеството. Техническите паузи дойдоха при 8:7 и 15:16.

Виктор Йосифов и Владо Николов след асове ни осигуриха преднина от 20:17, която немците не успяха да наваксат. След нова страхотна блокада реализирахме втория си геймбол за 25:23.

Най-оспорвано премина третата част. Германия започна мобилизирано и поведе с комфортен аванс – 11:6.  С много воля и класа обаче нашите момчета успяха да наваксат пасива и дори да поведат с 16:15 след второто техническо прекъсване. От този момент българите поеха инициативата на полето и нито за миг не оставиха съмнение в своето превъзходство.  Те имаха аванс от 23:21, получиха мачбол и го реализираха – 25:23 и приказката продължи – вече сме на полуфинал на Евроволей 2015!

Най-добър реализатор за България стана Владимир Николов с 14 точки. Тодор Алексиев и Виктор Йосифов добавиха 11 за успеха.

Първи гейм

Геймът се движеше точка за точка, като при първото техническо прекъсване играчите на Пламен Константинов имаха 2 точки преднина, а при второто бяха напред пак с 2 точки. Започнахме агресивно и поведохме с 8:6. После след мощна атака на Тодор Алексиев дръпнахме с 10:6. Германците обаче не се предадоха и реализираха 4 поредни точки от блокада, за да докарат нещата до 11:11. След изключително оспорвани минути „лъвовете” отново поведоха с 16:14 след отлична изява на Виктор Йосифов. Отново той заби през рехавата немска блокада за 17:15. Братоев също беше на ниво за 18:16.На сервис застана Йосифов и след дълго разиграване нервите на Прошок не издържаха и той изкара топката в аут – 19:16. После и Гроцер стреля в аут – 20:16. От блокада Тодоров и Николов направиха 22:17.
Стигна се до последните решителни разигравания и еуфорията в залата се вдигна още повече. Изключителна блокада на Алексиев ни даде преднина от цели 5 точки – 23:18. Градинаров изкара сервиса си в аут, но надеждите на германците за обрат не се оправдаха. Николов реализира за 24:19 и България вече имаше гейм бол. След успешна атака германците се огънаха и взехме частта с 25:19.

Втори гейм

И този гейм тръгна добре за България. След две изравнявания при 5:5 и 7:7,  волейболистите ни натрупаха преднина от 2 точки, която успяваха да задържат. Особено ефектна беше поредна блокада на Алексиев. При 11:9 обаче българите сбъркаха две поредни атаки и допуснаха изравняване и дори поведоха с 12:11. Владо Николов отново изведе нашия тим напред, а грешка на германците отново ни даде аванс – 14:13. Следващото прекъсване в мача дойде при 16:15 за бундестима, но Йосифов атакува успешно и изравни, а секунди по-късно вкара и ас, за да направи резултата 17:16. Ветеранът Николов после подсигури блокада, а Алексиев беше безапелационен по диагонала за 18:16. Отличният Николов отново взе диригентската палка. Той първо реализира по диагонала, а после реализира ас за 20:17.

Смутеният треньор на гостите Вител Хейнен веднага поиска прекъсване, за да прекъсне устрема на нашите. Тактическата хитринка обаче не му помогна много и скоро дръпнахме с 22:19. Градинаров застана на линията за изпълнение на начални удари и немците намалиха – 22:20. Последва грешка на Шварц от сервис – 23:20. При 23:22 Пламен Константинов поиска прекъсване. В игра се появи Салпаров, а Йосифов по блокада на Прошок направи 24:22. Отново Йосифов беше човекът, който донесе победата в този гейм след удар по тройната блокада на германците – 25:23.

Трети гейм

Ексцентричният треньор на Германия Хейнен продължи да лази по нервите на съдиите с постоянните си претенции. Така той изкара една точка за своите, повели с 2:1. Бундестимът се мобилизира до краен предел и успя да дръпне с 4:2. Радостта на гостите обаче беше кратка. Шварц удари антената с ръка и резултатът отново беше изравнен – 4:4. Страхотно отиграване на Братоев и малко късмет ни дадоха аванс – 5:4. При първото техническо прекъсване съперникът ни бе напред в резултата – 8:6, след като Пенчев закачи неволно мрежата.

Германците продължиха да поддържат преднината си и по едно време водеха с 11:6. Най-сетне дойде подем в играта на „лъвовете”, стигнали до изравняване 13:13, а после и повели с 16:15 преди техническото прекъсване. Братоев подаде по феноменален начин на Алексиев, който нямаше как да сбърка и дръпнахме с 19:17. В този момент Ники Пенчев, Владо Николов и Миро Градинаров се събудиха и започнаха да правят чудеса на игрището. Нашите стигнаха до 20:17, след това излязоха и напред в резултата. Градинаров бе неудържим, а Виктор Йосифов се отчете със страхотна единична блокада. Немците обаче изравниха след два силни сервиса на Бьоме.
В този момент Агонцев се появи на мястото на Братоев. Именно той сбърка за 20:21. Фром изкара една топка в аут и отново поведохме с 22:21. Нова грешка на немците ни позволи да дръпнем вече с 23:21. Фром намали, а Кампа реализира ас за 23:23. Стигнахме до мачбол – 24:23 и го взехме – България – Германия 3:0!

България: Георги Братоев, Владимир Николов, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Виктор Йосифов, Теодор Тодоров – Теодор Салпаров-либеро; Станислав Петков, Мирослав Градинаров, Любомир Агонцев, Владислав Иванов-либеро
Селекционер:
 
Пламен Константинов
Германия: Лукаш Кампа, Гьорг Гроцер, Кристиян Фром, Денис Калибера, Маркус Бьоме, Михаел Андрей – Маркус Щоервалд-либеро
Селекционер: Витал Хейнен

НашитеНашите 2Нашите 3Нашите 4Нашите 5Нашите 7Ники 1Пламен

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4