Джамбазки: Вече имаме мигрантски въпрос

Не трябва да се говори за бежанци, защото това е правен статут. Вече имам „Мигрантски въпрос“, а не просто бежанска криза. Това заяви в ефира на телевизия “България on air” Ангел Джамбазки.

Джамбазки е евродепутат от групата на Европейските консерватори и реформисти, заместник-председател на ВМРО и кандидат на партията за кмет на София за предстоящите избори за местна власт.

По думите му след като има огромна мигрантска вълна, която очевидно не идва от държави, отговарящи на международното право и на конвенциите на ООН, и на вътрешното, и външно българско и европейско законодателство на определението бежанец, значи очевидно не става дума за бежанци.

Политиката на лидерите в ЕС е абсолютно непоследователната, неорганизирана и погрешна от самото начало на тези събития, смята Джамбазки.

Още когато френски и италиански самолети бомбардираха Либия, те го направиха без мандат на ООН и в някакъв опит да прикрият или изкупят връзките си с бившия лидер Кадафи. Какво следва след това – разпад на редица държави или така наречената Арабска пролет. Никаква роля на ЕС, проспиване на тежко геополитическо събитие, това се случи,  поясни той.

Разбира се САЩ има своите геополитически интереси и ги преследват. Имат огромна армия, разположена на много части по света и си гонят интереса. От друга страна Русия също се опитва да запази базата в Тартуз, в Латакия и т.н. Това е единствената база от тази част на земното кълбо, на която зарежда своя флот, допълни Джамбазки.

Помолен да коментира случая с инцидента с депутати на „Атака“ в центъра на София Ангел Джамбазки заяви, че тези случаи се повтарят непрекъснато по един и същи начин.

„Инцидентите“ със Сидеров са направо като под индиго, каза той и допълни, че на извършителите няма да им дойде ума в главата и ще продължат да правят тези циркаджийски номера без значение дали ще искат внимание по време на избори или са злоупотребили с алкохол например.

При всички положения подобно поведение е недопустимо. Да си мислиш, че си в ролята на акцизен данъчен и да правиш проверки на лични карти и така нататък. Няма обичайно време за това поведение или има много особен нос и може да подушва наркотици, допълни Джамбазки.

Според него тези хора не могат да се наричат български националисти и те не са лицето на национализма. Евродепутатът ги оприличи на пияни вандали, които мислят, че са митничари, данъчни и всичко останало.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4