Цацаров ще съди Сидеров и обратното

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане в парламента за възбуждане на наказателно преследване срещу Волен Сидеров и Десислав Чуколов

Искането е във връзка с разследване на Софийска градска прокуратура на квалифицираната като хулиганска проява в столицата на 9 октомври т.г., когато двамата извършили “непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото”.

Деянието е било съпроводено със съпротива срещу полицаи от СДВР, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред и се е отличавало по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост. Установено било също, че Волен Сидеров и Десислав Чуколов поотделно са причинили леки телесни повреди на двама полицаи, се казва още в съобщението на държавното обвинение.

Главният прокурор е сезирал Народното събрание,  тъй като съгласно чл. 70, ал.1 от Конституцията в случаи, когато предполагаеми нарушители на закона са народни представители, именно народното събрание е органът, който може да свали техния умунитет и така да даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване за извършените от народните представители престъпления от общ характер.

Волен Сидеров има съвсем друга версия за случая от миналия петък, когато той сигнализира органите на МВР за нелегална продажба на цигари и други субстанции. Според лидера на АТАКА икономическа полиция не само е дошла със закъснение, но не е извършила и необходимите действия по проверка на обекта. Можете да видите видео от случая –

Волен Сидеров също заяви, че ще стартира процедура в съответствие с Конституцията на Република България, която цели да събере подписите на 1/4 от народните представители, с което да се поиска от Президента на Република България Росен Плевнелиев да отстрани от длъжност Главния Прокурор Сотир Цацаров. Основанието за това ще бъде “системно неизпълнение на служебните задължения” и ще бъдат представени десетки случаи, в които прокуратурата не си е свършила работата.

ПП АТАКА също така ще сезира Висшия съдебен съвет за основания за разследване на Главния Прокурор за престъпление по чл. 308 от НК. На това основание може да се поиска сваляне на имунитета на Цацаров и неговото разследване.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4