Феновете на „Левски” писаха на Бойко Борисов

Привържениците на „Левски” написаха открито писмо до премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Румяна Бъчварова. „Сините” са недоволни, че за пореден път при прибиране след мач в Ловеч и Разград по целия път търговските обекти са затворени. Освен това от Националния клуб на привържениците разкриха, че са сезирали УЕФА за поведението на българската полиция.

Ето цялото писмо на НКП на „Левски”:
До: г-н Бойко Борисов – министър-председател на Република България
До: г-жа Румяна Бъчварова – министър на МВР
До всички свободомислещи хора в тази държава.

Уважаеми господин Министър-председател, уважаема г-жо Министър,
Ние, привържениците на „Левски” (София), а вярваме и всеки нормален гражданин на Република България, искаме да Ви попитаме докога ще продължава това безобразие с насилственото затваряне на всички магазини, търговски обекти и бензиностанции след мач на „Левски” (София) в провинцията и по-специално в Ловеч и Разград?

По цялото протежение на пътя от Разград до София или от Ловеч до София всеки един търговски обект е обграден от патрулни автомобили, които не допускат който и да било до него, независимо от нуждите му. Хората не могат да заредят гориво, да си купят вода и храна или да използват елементарна тоалетна.

Докога МВР ще продължава да бъде репресивен, а не правоохранителен орган? На базата на кой закон или наредба си позволявате да третирате десетки хиляди български граждани, пътуващи по този път, като престъпници или животни? Ако човек се прибира със семейството си от Варна и няма нищо общо с футболен мач, той е поставен в същата безизходица като нас. Това е меко казано абсурдно.

Искаме да ви заявим, че само преди месец бяхме в Хамбург на среща с футболните привърженици от цяла Европа и там сезирахме представителя на УЕФА за връзка с феновете относно поведението на българската полиция. Той беше възмутен и заяви, че това е откровено нарушаване на човешките права, което е недопустимо в Европа и за което те ще сезират Европейската комисия с молба да се намеси. Явно отново ще трябва да чакаме някой друг отвън да ни каже, че така не може. Явно в тази държава никой не може да направи нещо за хората, без да му бъде заповядано отгоре.

Искрено се надяваме да отмените тази позорна практика незабавно, защото футболните привърженици са равноправни граждани на тази страна, гласоподаватели и данъкоплатци, които трябва да бъдат третирани от МВР с нужното уважение. Все пак ние им плащаме заплатите, а не министър Бъчварова.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4