Матушев най-сетне се махна от Пирин

Треньорът на Пирин (Благоевград) Неделчо Матушев най-сетне подаде оставка. Той стори това след загубата от Черно море – 0:1, в срещата от 10-ия кръг на “А” група. “Орлетата” са на дъното с едва 3 точки в актива.

“Решението да си тръгна съм го взел още преди мача, защото си давам сметка, че постоянните атаки срещу мен рефлектират върху играчите и върху ръководството. Надявам се с моята оставка, която ръководството да разгледа и да се произнесе, да падне напрежението. Но не можех да си тръгна като човек, който не знае да носи отговорност и да предам хората, които управляват клуба”, заяви Матушев пред БТА.

“Искам да обясня за моята прословута оставка, от която се вълнуваха толкова хора. Аз винаги мога да я подам и съм я подал и след мача с “Левски”, и по-рано – след този със Славия. Искам да да кажа на обществеността в Благоевград, че го направих след срещата със Славия, защото видях негативизма, който се натрупа още във втория мач. Прекалено рано – още 2-и кръг, и не исках да повлияе на отбора в толкова ранен етап от първенството. Благодаря на ръководството за подкрепата, която изразиха към мен. Разговарял съм много пъти с началниците, защото виждам настроенията, които се наслагват. Но поведението на хората, които управляват този клуб трябва да бъде пример за това как се подкрепя един треньор, който се опитва да работи и да изгради отбор изключително от местни момчета. Защото отборът игра добре и направи много хубави мачове. В някои от тях прибързаността, в други липсата на късмет, а и неумението в някои ситуации ни попречи да спечелим не само точки, но и мачове. Но явно трябва да има някаква промяна, защото не може да се продължава така”, каза Матушев.

“Искам да благодаря на кмета на града Атанас Камбитов за отличните условия, които осигурява. Пожелавам му да бъде преизбран на поста, защото този град заслужава такъв отдаден градоначалник, който иска да постави и нови и трайни основи във футбола. Благодаря също така на Ивайло Благов и на Венко Попов за огромната помощ, която ми оказваха. Също така благодаря и на всички хора в щаба и им пожелавам здраве и успехи. Надявам се, че от тук нататък нещата ще тръгнат рязко нагоре. И най-после късметът да се обърне с лице към Пирин. Пожелавам на привържениците да подкрепят отбора силно в най-трудните моменти, когато играчите се нуждаят от това. Аз знам какво е подкрепа в трудните моменти, защото съм го почувствал, когато бях начело на Локомотив (Пловдив). Затова са феновете – да бъдат зад отбора, когато е най-трудно”, добави Матушев.

Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4