Ученици ще играят безплатно бъбъл футбол

Учениците в София ще имат възможност да се докоснат безплатно до магията бъбъл футбола на 24 и 25 септември в рамките на MOVE Week и Европейския ден на спорта в училище. Уникалният спорт се практикува с гигантски балонени костюми, които дават възможност на играчите да изтласкат състезателите от другия тим без да ги наранят. Бъбъл футболът е преди всичко забавление. За него не се изисква високо спортно майсторство и може да се практикува всеки навършил 7 години. Безплатните занимания ще се провеждат от 10:00 до 17:00 часа в Студентски град в пространството между УНСС и седмо районно управление, а телефонът за задължителните предварителни записвания е 0899157026.

Именно децата са основният акцент на тазгодишната кампанията MOVE Week в страната, която цели да раздвижи 100 000 българи и да включи в активностите си минимум 250 училища. Кампанията в България се координира от сдружение “BG Бъди активен” и ще включва най-различни безплатни активности за учениците, сред които катерене, зумба, тае бо и др. спортове.

Най-активният ден за българските ученици ще бъде 25 септември, който е обявен за Европейски ден на спорта в училище. Той има за цел да популяризира здравословния начин на живот, физическата активност и доброволчество в сферата на спорта в училищата и извън тях, като основна роля играе социалният елемент.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4