“Игра на тронове” обра наградите “Еми”

Хитовият сериал Game of Thrones (“Игра на тронове”) спечели престижната награда “Еми”. 67-мата церемония за най-добрите праймтайм предавания премина под пълната доминация на филма. “Игра на тронове” беше отличен с наградата за най-добър драматичен сериал и режисура. Актьорът Питър Динклидж взе наградата за поддържаща роля за образа на Тайрън Ланистър.

Комедийният актьор Анди Самбърг беше водещ на церемонията, която се проведе в  театър Майкрософт в Лос Анджелис. Втората по важност награда “Еми” – за най-добър комедиен сериал, отиде за поредицата “Вице” (Veep, 2012) на телевизионния канал Ейч Би О.

Виола Дейвис пък се превърна в първата чернокожа актриса, която спечели наградата за главна женска роля за участието си в How To Get Away With Murder.

“Игра на тронове” се излъчва от 2011 година. По време на последния сезон на проекта – петия, той официално стана най-популярния по рейтинг сериал в историята на Ейч Би О, надминавайки “Семейство Сопрано”. Освен това, сериалът е номиниран 24 пъти за награда “Еми” за 2015. Заснемането на шестия сезон на “Игра на тронове” се състои в момента в Северна Ирландия. Премиерата му ще бъде през април 2016 година. В основата на сериала лежи фентъзи сагата на американския писател Джордж Р. Р. Мартин “Песен за огън и лед”. Мартин, който засега е написал пет от седемте книги, активно сътрудничи на сценаристите на проекта Дейвид Бениоф и Даниел Вайс

Categories: Живот, Култура

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4