Даниел Митов: Енергийната сигурност на Европа минава през България

Страната ни има исторически шанс да гарантира достъпна и устойчива енергия не само за нашите, но и за всички европейски граждани.

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, вицепрезидентът на ЕК Марош Шевчович и министър Теменужка Петкова взеха участие в Международна конференция „Енергийна сигурност и енергийна инфраструктура в Югоизточна Европа“.

“Националната и общо-европейската сигурност са немислими без енергийната сигурност. Проектите за повишаване на свързаността в региона са в напреднала фаза, имат приоритетно значение за Европейската комисия и дълбоко осмислят ролята и съдействието на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа /ПСЮИЕ/. Работим и по възможността да се изгради Европейски газово-разпределителен център в България”, публикува в официалния си фейсбук профил министърът на външните работи Даниел Митов. 

Инвестициите в създаването на високонадеждна система за енергийна сигурност често са непосилни за отделните страни. Свързването на Южна със Северна Европа, което ще гарантира многопосочните доставки, е обща задача и ще бъде от обща полза. Енергийният фонд трябва да направи тази задача изпълнима, бяха част от заключенията на участниците!

Categories: Икономика

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4