5G мрежите достъпни през 2020

5G мрежите ще ускорят реализацията на концепцията ” интернет на нещата”, която предлага глобална свързаност на хора, предмети, процеси и данни.

5G мрежите ще използват честоти в диапазона 6-100GHz и ще работят с минимална скорост 1чGbps. Чрез 5G връзките, ще получаваме информация за всичко, което се намира около нас- например от хладилника. През 2025 е планирано да има над 240 млн. абоната на 5G. Услугите ще са достъпни през  2020, съгласно плановете на Международният съюз по комуникации (ITU).

Приходите за операторите от 5G връзките ще възлязат на 65 милиарда долара.

Чрез вградени датчици ще получаваме информация не само от смартфоните, но и от хладилникът, принтера, пералнята, паркинга и дори от кофата за боклук.

Мрежите от пето поколение ще ускорят концепцията “интернет на нещата” ( IoT), която предвижда глобална свързаност на хора, предмети, процеси и данни. Операторът Verizon, планира да тества 5G мрежата през  2016, а корейският КТ да я пусне за Зимните олимпийски игри 2018 в Пхьончан

Categories: Технологии

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4