ВМРО поиска оставките на Янкулов и Гого Лозанов

Утре, вторник, 8 септември 2015 г., от 10.00 ч. организират протест пред сградата на СЕМ

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки подготвя документи за съдебно дело срещу председателя на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Лозанов. Поводът е отказът на председателя на СЕМ да предостави обществена информация по повод скандалното искане на директора на БНР Радослав Янкулов за издаване на лиценз за регионални програми на националното радио на турски език.

Създаването на регионални програми на турски език в националното радио е скандално политическо обслужване на ДПС в навечерието на местните избори. Към момента националното радио, което е бюджетно финансирана обществена медия, не осъществява основно свое задължение, а именно да изработи и разпространява програма за българите в чужбина, включително българите-мюсюлмани в Тракия и Одринско чрез програмата на радио „България“, е позицията на ВМРО.

Недопустимо е национална медия да нарушава Конституцията на Република България и да прави сепаратистка партийна пропаганда в полза на ДПС и Турция, заявява от своя страна заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Според ВМРО обясненията на Янкулов и Лозанов за тяхното скандално поведение са объркани, противоречиви и несъществени и водят до основателни подозрения за политическо влияние върху на теория независимия регулаторен орган. Тези лица не могат да ръководят национална медия и независим регулатор и трябва незабавно да напуснат заеманите от тях постове.

Искането за създаване на регионална програма на БНР в Кърджали на турски език следва да бъде отхвърлено от СЕМ, е категоричната позиция на ВМРО.

Затова и ВМРО организира протест пред сградата на СЕМ (София, бул. „Шипченски проход“ 69) от 10.00 ч. на 8 септември, по времето когато ще заседават членовете на регулатора.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4