Русия излъга шведите

Русия остана в борбата за директно класиране на Евро 2016. В дерби от Група „G“ на квалификациите „сборная“ записа домакински успех с 1:0 над Швеция. Срещата беше дебют за новия селекционер на руския тим Леонид Слуцки, който съвместява позицията с треньорския пост в ЦСКА (Москва).
Единственото попадение в мача беше реализирано от Артьом Дзюба в 38-ата минута. Той завърши добра атака на Игор Смолников и Роман Широков по дясното крило, при която Широков подаде като на тепсия топката на съотборника си в Зенит, а за Дзюба не остана друго, освен да прати топката във вратата на Андреас Исаксон.
Звездата и капитан на Швеция Златан Ибрахимович започна като титуляр за „тре крунур“, но на почивката беше заменен от Ола Тойвонен.
С този успех Русия събра 11 точки и се доближи само на една от втория Швеция. Както е известно, първите два тима от всяка група се класират директно за Евро 2016. Лидер с 16 точки е Австрия.
Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4