Новото Lamborghini е Centenario

Моделът, за който се говори от няколко месеца и се очакваше да бъде представен на Пебъл Бийч няма да се казва HyperVeloce. Според френската медия TF1 моделът ще носи името Centenario, като това ще бъде посветено на сто годишнината от раждането на Феручио Ламборгини през 1916 година.

Последният подобен модел на компанията  – наистина бруталното Veneno.

Цифрите, които ще съпътстват модела са LP770-4, това значи, че той ще разполага с не по-малко от 770 конски сили идващи от 6.5 литровия V12 двигател и задвижване на четирите колела. Тези цифри предполагат и по-добро ускорение от 0 до 100 и по-висока максимална скорост от Aventador SV, който в момента седи най-високо в йерархията.

Почти сигурно е че колата ще бъде произведена в ограничено количество от само 20 броя, като очакваната цена е 1.15 милиона долара. Това звучи много, но не и на фона на цената на Aventador SV, която е около 500 хиляди долара. Премиерата на автомобила се очаква да бъде през следващия март на автосалона в Женева.

Източник: www.fakti.bg

Categories: Технологии

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4