€2.2 млн. за новото Bugatti

Мераклиите за Chiron, наследника на най-бързата кола в света, ще трябва да се бръкнат с около €1 470 за конска сила. Новото Bugatti ще струва минимум €2 200 000 или с €890 000 повече от Veyron, съобщава британското сп. Car. С допълнителни екстри цената на бъдещото чудовище с лекота ще надхвърля €3 млн.

През 2005 г., когато бе пуснат в продажба, базовият Veyron струваше €1.3 млн. 450-те произведени екземпляра обаче бяха разпродадени средно за по €2.3 млн. всеки. Последната бройка от модела бе доставена на собственика през февруари.

Публичният дебют на Chiron все още предстои. Хиперколата обаче е била показана пред тесен кръг богаташи по време на конкурса за автомобилна елегантност в Пебъл Бийч, Калифорния. Според слуховете елитната клиентела е останала във възторг от чудовището с мощност 1 500 к.с. и вече били набрани двуцифрен брой поръчки.

По непотвърдена информация Bugatti Chiron ще се оборудва с хибридна силова установка, включваща модернизирана версия на познатия W-образен 16-цилиндров двигател и електромотор. Два от четирите турбокомпресора на бензиновия агрегат най-вероятно ще бъдат заменени от електрически нагнетатели.

Chiron ще ускорява от място до 100 км/ч за нереалните 2.5 секунди, а максималната скорост ще достига 460 км/ч. Наследникът на Veyron ще бъде произведен в тираж от 500 екземпляра. Премиерата е насрочена за автосалона в Женева през март догодина.

Източник: www.fakti.bg 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4