Дворно куче от Баховица щеше да повика по-адекватен отбор

Вчера следобед сайтът на Българския футболен съюз разпространи тихомълком състава на България за мачовете с Норвегия и Италия. Тези двубои са последният шанс за нещо добро за родния футбол след краха на клубните отбори. Мачовете са от фундаментално значение за настроението и самочувствието ни като футболна нация. Само че какво се видя от този състав – Бандаловски, Алекс Колев, Златински… Четеш име и след него в главата ти изниква думата „Оставка”, име – „Оставка”, име – „Оставка”.

Г-н Петев, съставът, който сте повикали, издава изключителна некомпетентност или зависимост. Да се чуди човек кое от двете е по-лошо. Гледахме ви в Кипър, по всички стадиони в България, в Италия, къде ли не. Толкова хиляди пари на вятъра за командировъчни. Вместо това можеше да си останете в родната Баховица, да си намерите телевизор в селото, да си отворите една бира и да погледате по телевизора какво дават. Тогава току-виж бяхте видели Георги Костадинов от Левски или Атанас Зехиров от Берое. За да видиш актуалните български играчи обаче се иска все пак набито футболно око. След последния ви списък сме напълно уверени, че всяко едно дворно куче в селото ви щеше да се справи по-добре от вас. Ако правеше повиквателните с лаене, щеше да залае поне по футболисти, които се движат. Нямаше как да забележи Бандаловски, който почти не играе, нито Венци Христов, нито Александър Тонев. Да не говорим, че въпросното куче сигурно щеше да извърне глава на една страна при извикването на Алекс Колев от Ботев (Пд). Нищо лично срещу момчето, но дори самият той едва ли смята, че има качества да е национал. А и след като ще се правят експерименти не е ли по-добре да се извика поне голмайстора на „А” група Ивайло Димитров?

 Всъщност, в списъка на Петев почти няма футболисти, които да играят редовно. Кой ще е вратар, например? Дали Ники Михайлов или ще продължи войната си Владо Стоянов? Как точно се се ти за Христо Златински, който по ловината лято нямаше отбор? Кога е последният цял мач на Венци Христов за Шкендербеу?
 Съставът, който сте повикал, показва тежка неуспешна борба с футбола. Не сме уверени, че българският език ви е достатъчно силен, но по-добре се помъчете с него за една оставка. Това ще е хубав подарък за България.
Стефан Дачев, вестник “Меридиан мач

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4