Бригада – софийският представител на “Каменица Фен Купа”

В пълен контраст с множеството неприятности покрай двата най-големи футболни клуба в столицата, аматьорският футбол сякаш не спира да се развива и все по често дава повод за радост на феновете.

През последните няколко години тимът на Бригада изгради имидж с множество победи в редица първенства, а последният  триумф бе един от най-забележителните.  “Бригадирите” прегазиха всички свои опоненти по време на регионалните полуфинали на Kamenitza Фен Купа 2015 в София.

В предварителните квалификации разгромиха Стандарт Бойс с 3:0 и Марс с 5:0 и се класираха за регионалните полуфинали. За радост на феновете им и въпреки нестихващата злоба на противниците им те продължиха победната си серия с внушителни резултати – 4:0 срещу Алфа, 5:0 срещу ACAB, 4:3 срещу Бодрите.
На 1/16 финалите трудно победиха Артбъгс с 2:1 и си отвориха вратите за победен ход към титлата. Следващият мач срещу Малки страсти се изроди в най-грозната картинка на турнира. Демонстирани бяха характерните за селянията в българския футбол неща (нередовни състезатели, разправия и накрая прекратен мач заради наплюване и побой над съдията).

“Бригадирите” стигнаха и до финала, където се наложиха над Вадиас с 3:1  и завоюваха трофея за трети път в 13-годишната история на Фенкупата.

Сега ще защитават честта на столицата на финалите на турнира във Велико Търново на 29 и 30 август.


Предлагаме ви и кратко интервю с капитана на отбора Ивайло Иванов-Кантона.

  • Ивайло, с какви амбиции потегляте за финалния турнир?
  • Със смесени чувства тръгваме. Надявам се организаторите да са си свършили чудесно работата и да не трябва да се разправяме пак,да са направили нужните проверки за провеждането на турнира. Все пак има правила, които трябва да се спазват,и те като организатори да ги следят. Вече става на въпрос за 12 отбора и няколко смени. Мисля, че не е трудно.
    Намеренията са ясни и задачата е една – титлата. Ще я годим на всяка цена. Предвид това че се издънихме на последните два финални турнира през миналият месец, нямаме право на грешка сега.
  • На кого искате да благодарите?
  • Най-вече на целия отбор. Ние сме един прекрасен колектив. Ако бъдем съсредоточени, мисля, че ще успеем. Искам да благодаря и на вицепрезидента на БАМФ Пламен Божидаров. Знаем колко е трудно в днешно време човек да отдели средства, камо ли да подпомогне финансово цял отбор.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4