Пожарникар хвана чудовище в Марица

Майстор въдичар измъкна амур гигант от река Марица. Слуката сполетяла Ясен Пенев около 14 часа днес, когато след дълга борба измъкнал 15-килограмовия екземпляр. По принцип амурът достига и по-голямо тегло, но обикновено в язовири, в реките рядко се срещат с такова тегло, обясни ентусиазирано Ясен. Справка в Интернет показа, че най-големият амур това лято е бил уловен в язовир в Кюстендилско, трофеят достигал чудовищните 25.3 кг.

Младият мъж, който работи като пожарникар в Димитровград, още от сутринта хвърлил на царевица и заседнал на брега в очакване да му излезе късмета. Около 13 часа рибокът огънал въдицата на Ясен и той се втурнал в ожесточена битка, пише haskovo.info.

На помощ се притекъл и неговият колега Андрей Несторов. „Битката по ваденето на амура продължи около час“, обясни ентусиазирано Ясен, който е рибар от близо 2 г. За кратки срокове толкова се запалил, че през последните два месеца непрекъснато бил по водоемите.

Увлякъл се по риболова случайно, когато негов приятел го завел за дребни каракуди, а на пръчката му се закачил голям шаран. Довечера Ясен възнамерява да се почерпят с приятели.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4