Светият мускал, свещената простота и призракът на комунизма

Явно жегата в Отечеството достигна критична точка.

Слънчевите лъчи здраво нагряха де що има тревожен череп на откриватели на магически кладенци, тълкуватели и говорители на баба Ванга, древноезически жреци, ранно християнски мислители, борци срещу комунизма, борци срещу атеизма и езичеството и болно амбициозни политически травестити, еволюиращи отдясно наляво по-бързо от метеоритен дъжд.

Пръв тон даде професора (по народному) Димитров.

След като разтълкува древните скрижали, епизод 123456789 на „пророчествата на Баба Ванга”, той „откри” кладенец с магически свойства на археологически обект и побърза да „окъпе” де що министър намери воглаве с министър-председателя. Народът лудна по свещената вода, юрна се към кладенеца с туби и бидони, предприемчиви издатели заявиха намерение да каптират кладенеца и да продават свети мускали, бонус към тиража.

По ирония на съдбата водата се оказа пълна с нитрати, арсен и прочее не особено „свети” химически съединения и елементи от Менделеевата таблица. Ще рече, професора Димитров, волно или неволно, е направил най-екзотичният опит за атентат в световната история от Медичите насам, опитвайки се да изтрови половината Министерски съвет с коктейл от нитрати и арсен, и още кой знае какво под формата на някакво пара-кръщене.

Или пък баба Ванга така го е провидяла новото българско „оправяне” – чрез изтребването на настоящия Министерски съвет, а професорът се явява неин жрец или посланик от отвъдното.

Мога само да си представя физиономиите на тези „посветени” членове на МС, научили съдържанието на водата, които са се изкушили да си сръбнат някой и друг гълток  от менчето по време на ритуала. Ей така, за повече святост. Сигурно още са дежурни по министерски клозет. В трепетно очакване.

Отговорът на враговете професорови не закъсня.

В лятната телевизионна суша по студията се занизаха черни пророци, бивши марксисти с по две големи в торбичките под очите, некъпани и чорлави бивши шамани-антикомунисти, работили в института по история на БКП и прочее гласове свише, които мигом осъдиха покръстителските напъни като езически, нехристиянски и бесовски. От източноправославни позиции.

И то от хора, за които източното православие е вредна путинова ерес. Както се оказа, най-яростните антикомунисти са били най-подмазани комунисти.

Отделно талибаните на Шорш, с познания по история от Уикипедия и грантов анти-БСП плам, се хвърлиха да изчисляват колко тона урина са изпикали участниците на „събора на Бузлуджа”, които не били там и защо Миков трябва да се срамува от това. И отново да зоват за лустрация до корен и до крак. Характерното за тях е отново, че са наследници на номенклатурни комунистически вождове или сега членуват в партии, чиито ръководства са съставени от други комунистически вождове.

На този фон хилава групичка нагаждачи, която доскоро мимикрира като „националистическа”, закономерно деградира до статута на болшевишки подлоги на кремълската подлога, доказвайки висшата си политическа травестия.

 Екзотичен владика, любител на скъпото и светското, анатемоса падащите звезди.

 Жега е.

 

Ангел Джамбазки, евродепутат


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4