Ясни са шампионите на бридж

На 1 и 2 август във Велико Търново се проведе Републиканско първенство по спортен бридж за смесени двойки 2015 г., организирано от Българска бридж федерация. Състезанието се проведе във формат от три игрови сесии, като резултатите се изчисляваха по метода „максимален запис“. В надпреварата участваха 30 двойки от 12 града в България, а главен съдия беше Димитър Георгиев.

Републикански шампиони по бридж за смесени двойки за 2015 г. станаха Валя Николова (Златица) – Пламен Христов (Варна), които постигнаха краен резултат 57,8 %. И двамата са дългогодишни състезатели по спортен бридж, като Валя Николова е била шампион на Държавното първенство за двойки – жени за 2013 г. (с партньор Катя Димитрова), а Пламен Христов е печелил купата на Държавното отборно първенство по бридж 2014 г., като състезател на отбор „Титан“.

Второ място зае двойката Даниела Григорова – Георги Ралев с резултат 57,1 %, а трети останаха Илиана Христова – Климентин Николчев с 56,9 %.

Най-младият играч в държавното първенство беше Гергана Тенева на 15 г. от Хасково, която игра с партньор Теню Тенев, който е треньор на Младежкия национален отбор и на Националния отбор – „Сеньори“ и баща на младата състезателка.

От 12 до 18 август във Варна предстои XXXIX Международен бридж фестивал, организиран от БК „Бриз“ – Варна, със съдействието на Община Варна, който е част от спортния календар на Българска бридж федерация. Повече информация за фестивала, както и за всички предстоящи бридж състезания, може да намерите на официалния сайт на ББФ www.bridge.bg.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4