Забраняват късите поли в МВР

Късите поли в униформата на служителките в МВР вече са забранени. От тук нататък полицайки, граничарки и пожарникарки ще носят само поли, чиято дължина трябва да е под коляното, съобщава „Труд”. Това става ясно от проект на наредба за униформите във вътрешното министерство. Досега те бяха поне два пръста над коляното, а показват снимки на униформите на сайта на министерството.

Облеклото на главния секретар, на старши комисарите и на задграничните представители на ведомството ще са в черен цвят. Служителите на полицията и областните дирекции ще са в тъмносини униформи, както досега. Граничарите пък ще са в зелено. Графитеносиво и тъмносиньо ще са цветовете на пожарникарите. С черни униформи ще са антитерористите от Специализирания отряд за борба с организираната престъпност, жандармеристите и специалните групи, които се използват при арести на опасни бандити.

Униформите ще се осигуряват от бюджета на МВР. Комисия от 7 души пък ще дебне за мръсни и разкопчани дрехи./БЛИЦ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4