Хеликоптер се разби в морето край Царево

Хеликоптер се разби в морето на плажа в Царево, сигнализираха читатели на Флагман.бг, станали свидетели на инцидента. Пътниците са паднали във водата. Истински късмет е, че в този момент там се е провеждало състезание с джетове, които са се притекли на помощ на пострадалите. На плажа е настъпила истинска паника, съобщава “Флагман”. Скъпата машина, която е частна, летяла твърде ниско над главите на летовниците. Минути след това се забила в морето.

„Правеше впечатление, че лети много ниско и исках да я снимам. Само секунди след това падна във водата. Настъпи паника”, казват очевидци за Флагман.бг.

Пилотът-инструктор Венцислав Тотев от авиоотряд Варна е спасил хеликоптера от по-тежък инцидент. Пилотът летял често до Царево, бил изключително опитен и е трябвало да кацне на пристанището. Пред него обаче се оказали въжета, опънати във въздуха заради водна атракция, разрешена от Община Царево. За да избегне сблъсъка с тях, пилотът реагирал светкавично, но машината загубила мощност. Паднала във водата, но хората са невредими.

„Той направи всичко възможно, за да не се стигне до трагедия. Но Община Царево си затваря очите, трябва да вземе мерки, защото хеликоптерът можеше да падне на плажа и тогава щеше да има жертви”, коментираха местни жители.

Тримата мъже, чиято разходка с хеликоптер приключи в морето в Царево, са невредими. Те са контактни и даваха показания пред граничните полицаи за инцидента на плажа днес.
Машината, собственост на варненска фирма, се снижи над главите на летовниците, след което потъна в морето.

Веднага щом хеликоптерът пада, към него се насочва единият от джетовете, участващ в републиканското първенство, което се е провеждало в този момент там.
Според туристи е истински късмет, че машината не е паднала на плажа, а във водата и жертви няма. Хеликоптерът е четириместен, собственост на софийска фирма. Произведен е през 2008 година и е летял под името на авиоотряд Варна.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4